Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Bebloemingswedstrijd

bloemKleur in je straat

 

In onze dichtbebouwde gemeente is de aanleg van openbaar groen niet altijd overal mogelijk. Sommige straten ogen daarom vaak vrij kleurloos en steriel. Daarom kunnen de bewoners een handje helpen om hun buurt of straat wat op te fleuren door bijvoorbeeld gevelbebloeming te plaatsen of voortuinen en geveltuintjes te plaatsen. De bebloemingswedstrijd wil deze groene benadering stimuleren en bewijzen dat we met zijn allen ons steentje kunnen bijdragen tot een kleurrijk, fleurig Denderleeuw.

 

Gedurende de maanden juli, augustus en september gaan de juryleden op zoek naar een winnaar van de bebloemingswedstrijd. Deze wedstrijd wordt elk jaar tijdens de zomermaanden door het gemeentebestuur georganiseerd en staat open voor elke inwoner van Denderleeuw. Ieder jaar opnieuw zijn er mooie prijzen te winnen.

 

Categorieën

 

Winnaars van de bebloemingswedstrijd worden telkens in drie categoriën gezocht: gevelbebloeming, voortuinen en tegeltuintjes. Bij haar beoordeling houdt de jury rekening met een aantal criteria:

 • Algemene aanleg

 • Opvatting van de voortuinen

 • Samenstelling van de beplanting

 • Onderhoud

 

Hou het Denderleeuws Infoblad van mei in de gaten. U vindt er alle info over de wedstrijd, het wedstrijdreglement en het inschrijvingsformulier.

Wenst u meer informatie?
 • Dienst Leefomgeving
  Alfons De Cockstraat 1
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 640 630
  Fax 053 680 748
  e-mail
  openingsuren
 • Dienst Ruimtelijke Ordening & Stedenbouw
  Alfons De Cockstraat 1
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 640 630
  Fax 053 680 748
  e-mail
  openingsuren
Verwante pagina's