Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Wellemeersen

Tussen de dorpskernen van Denderleeuw en Erembodegem (deelgemeente Aalst), de E40 en talrijke spoorlijnen, ligt één van de best bewaarde natuurparels van de Dender verscholen. Een flinke brok natuur die met de Wellemeersen op de linkeroever en de Kapellemeersen op de rechteroever nagenoeg het laatste intact gebleven overstromingsgebied is van de Dender.

 

Het gebied kent een enorme verscheidenheid aan fauna en flora. Zowat alles komt er aan bod: van hoog naar laag, van nat tot droog, taluds, waterpartijen, hooiweiden in allerlei stadia, ondergelopen elzenbroeken, populierenaanplantingen, brongebiedjes...De Denderstreek op haar best, met meer dan 1400 verschillende planten en 1000 verschillende diersoorten, waarvan de meeste wel één of andere band met het water hebben. Het hoeft geen betoog dat dit een waardevol natuurgebied is.

 

In samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen, het gemeentebestuur van Denderleeuw en Natuurpunt v.z.w. werd doorheen het natuurgebied de Welle- en Kapellemeersenwandelroute aangelegd.

 

Wellemeersen.jpg