Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Voet- en fietspool

Misschien wil uw kind wel te voet of per fiets naar school, maar vindt u het als ouder te gevaarlijk. Misschien kunt u op sommige dagen uw kind begeleiden tijdens haar of zijn tocht van huis naar school en misschien op andere dagen niet. Of mogelijks ziet u geen andere mogelijkheid dan uw kind elke dag te brengen met de wagen.

Omdat heel veel mensen zich vaak in een situatie bevinden dat zij het te gevaarlijk vinden hun kroost te voet of met de fiets de weg op te sturen, is het concept van voet- en fietspool bedacht. Dit is een initiatief dat reeds in heel wat Vlaamse scholen met succes wordt toegepast.

Wat?

Een voet- en fietspool is een kleine, duidelijk herkenbare groep kinderen die onder begeleiding van één of meer volwassenen naar school stapt of fietst.

De groepjes bestaan uit maximaal zeven kinderen en een volwassen begeleider. Samen stappen en/of fietsen ze vanuit eenzelfde buurt via een afgesproken route naar hun bestemming.

Iedereen houdt zich aan het verkeersreglement en aan de onderlinge afspraken.

Doel

De kinderen komen op een veilige manier in contact met verschillende verkeerssituaties en het aantal auto's in de schoolomgeving vermindert waardoor de leefbaarheid in de schoolomgeving verbetert.

Organisatie en ondersteuning

Bijna alle basisscholen in onze gemeente hebben zich geëngageerd om een voet- en/of fietspool in hun school te organiseren. Dit initiatief wordt door de gemeente Denderleeuw ondersteund.

Het gemeentebestuur sluit een verzekering af voor de deelnemers en hun begeleiders en zorgt ervoor dat iedere voet- of fietspooler gratis een reflecterend hesje, een reflecterende armband en een fietshelm krijgen aangeboden.

Wenst u meer informatie?
 • Dienst Mobiliteit
  Alfons De Cockstraat 1
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 640 655
  Fax 053 680 748
  e-mail
  openingsuren
Verwante pagina's