Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Parkeerplan

Een goede mobiliteit begint met een gestructureerd parkeerplan. Het parkeerplan in Denderleeuw is erop gericht om optimaal te werken en zorgt ervoor dat u uw wagen gemakkelijk kunt parkeren op een plaatsje in de buurt.


Voor de operationele uitvoering van dit plan werkt het gemeentebestuur samen met de firma Optimal Parking Control (OPC). Op de website van OPC vindt u eveneens meer info over het parkeerbeleid, het betalend parkeren, bewonerskaarten...

Doel van het parkeerplan

De beschikbare plaatsen in het centrum en de stationsbuurt maximaal laten gebruiken door zoveel mogelijk parkeerders, behoort tot de doelstellingen van het parkeerplan. Kortom, gemakkelijk parkeren, zo dicht mogelijk bij uw bestemming. Meteen verhoogt het parkeerplan de bereikbaarheid en de aantrekkingskracht van het centrum nog meer.

Hoe zit het parkeerplan in elkaar?

Het parkeerplan deelt het centrum van Denderleeuw in twee zones in. Kortparkeerders moeten een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van het station en de kern van de gemeente, langparkeerders op de pendelparkings. In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur met een maximum parkeerduur van 2 uur.

Controle op het parkeren

Opdat het parkeerplan optimaal zou werken, is het de taak van de parkeerwachters er op toe te zien dat iedereen optimaal kan parkeren in de gemeente.

Indien zij géén geldig ticket, parkeerkaart, bewonerskaart of abonnement vinden op het dashboard van uw wagen, zullen zij als bewijs een foto nemen van uw nummerplaat en uw dashboard. Op basis van dit bewijs zullen niet-betaalde retributiebonnen eventueel langs juridische weg worden geïnd.

Opgelet: er worden dagelijks meerdere controles uitgevoerd.