Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

De Buurtcomputer

Buurtcomputer is een project om de digitale kloof in onze gemeente actief te helpen verkleinen. In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media immers onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die er geen toegang toe hebben of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden.

Openbare computerruimtes 

Onze vrijwilligers staan steeds vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen in twee openbare computerruimtes. Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken met Buurtcomputer. Tijdens de vrije inloopmomenten kan u gebruik maken van de computer, het internet en de printer en kunnen de vrijwilligers u individueel begeleiden bij uw vragen. Er is begeleiding voorzien op volgende momenten:

 • het Huis van de Sociale Economie (Stationsplein 17-19):
   • elke maandag van 09.00 tot 12.00 uur
   • elke donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

 • de bib (Vrijheidsstraat 11):
   • elke maandag van 14.00 tot 15.30 uur
   • elke donderdag van 18.30 tot 20.00 uur


Op afspraak


Lukt het u niet om tijdens deze openingsmomenten te komen? Geen probleem, geef een seintje en er wordt een afspraak voor u geregeld met een begeleider op het moment van uw keuze. 

Gratis computerlessen

Daarnaast worden er ook op regelmatige basis gratis computerlessen georganiseerd. Wil u graag weten welke activiteiten er gepland zijn? Neem een kijkje op de agenda van deze website!

 

Wil u graag deelnemen aan een van de activiteiten? Iedereen is welkom! Kom langs in een van de openbare computerruimtes van Buurtcomputer en laat u ter plekke inschrijven. Alle activiteiten zijn gratis. Gelieve u tijdig in te schrijven voor de initiaties.

 

De nieuwe activiteitenfolder voor het voorjaar van 2017 kan u online bekijken of gratis meenemen in alle computerruimtes, in het gemeentehuis en 't Kasteeltje.

De inschrijvingen beginnen op 27 december 2016.

Meer info

buurtcomputer@denderleeuw.be of 053 66 84 84