Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

AED (Automatische Externe Defibrillator)

AED aan het administratief centrumDe gemeente Denderleeuw is sinds 2012 ‘Hartveilige gemeente’. Het gemeentebestuur promoot en investeert in de plaatsing van AED-toestellen op ons grondgebied.

 

Een AED of Automatische Externe Defibrillator laat iedereen toe om bij mensen die een hartstilstand krijgen meteen op te treden en het hartritme terug op gang te  brengen door het toedienen van een elektrische schok.

De verspreiding van zo veel mogelijk AED-toestellen maakt dat de kansen op overleving bij een hartstilstand dus veel groter is. Bij reanimatie en defibrillatie binnen de 6 minuten nemen de overlevingskansen van slachtoffers immers toe tot 70 procent. 

Locaties van AED-toestellen

Er zijn momenteel 10 AED-toestellen op het hele grondgebied van Denderleeuw. 

 

Een overzicht van deze locaties vind je op ons online stratenplan. Bij 'Interessepunten per categorie' selecteer je 'AED-toestellen' en je krijgt meteen alle locaties op kaart. 

Je kan een plannetje met de AED-locaties ook hieronder bekijken.

Of download dit plan met foto's van de locaties.

AED-toestel registreren 

Organisaties die een AED-toestel aankopen, kunnen hun toestel best laten registreren op de website van het Rode Kruis. Zo is er steeds een actuele stand van zaken beschikbaar over de locaties van de AED-toestellen in onze gemeente.

Deze lijst kan je consulteren via de link http://hartveilig.rodekruis.be/hartveilig.net?id=7324

Subsidie voor plaatsing van AED-toestel

De gemeente Denderleeuw wil verenigingen en organisaties aanmoedigen om een AED aan te kopen en te plaatsen op een publieke plaats.

Verenigingen en onderwijsinstellingen met een activiteit op Denderleeuws grondgebied kunnen bij de aankoop van een AED-toestel namelijk een eenmalige financiële tussenkomst van 500 euro aanvragen. 

 

Lees het volledige subsidiereglement.

 

Locaties AED

 

 

Logo Hartveilige Gemeente

Wenst u meer informatie?
 • Dienst Welzijn / OCMW
  Ten Kouter 20
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 663 363
  Fax 053 664 625
  e-mail
  openingsuren
Verwante pagina's