Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Kerk Hemelrijk wordt ontmoetingshuis

In maart 2017 sloot de gemeente de koop van het kerkgebouw in Hemelrijk af. Met 355.000 euro aan subsidies wordt de voormalige kerk uitgebouwd tot een laagdrempelige ontmoetingsruimte. Zo wil de gemeente een gezellige plek creëren waar alle Denderleeuwenaren terecht kunnen en meteen ook een nieuwe dynamiek geven aan de wijk. Volg dit project hier op deze pagina op de voet!

kerk hemelrijk

Herbestemming 

Met de uitbouw van een ontmoetingshuis wordt een gezellige plek gecreëerd waar alle Denderleeuwenaren terecht kunnen. Het gebouw zal verschillende functies combineren, zoals het stimuleren van ontmoeting en een bruisend vrijetijdsleven, de ondersteuning van kwetsbare mensen, de uitbreiding van spelactiviteiten voor jonge kinderen en tieners, een aangename buitenruimte om in te vertoeven,...De gemeente zal er verschillende activiteiten organiseren en ook de verenigingen uit de buurt krijgen een plaatsje eenmaal het gebouw is opgeknapt.

Renovatiewerken

In het najaar van 2017 starten de renovatiewerken aan het gebouw. Zo zal onder meer het buitenschrijnwerk vervangen worden.

In een eerste fase ligt de focus op de benedenverdieping, waar een knusse ontmoetingsruimte komt. In een volgende fase wordt het gelijkvloers aangepakt. De buitenruimte, die momenteel bestaat uit een monotoon grijze asfaltvlakte, krijgt een facelift met meer oog voor spel en groen..

De Vwatier

Heel de zomer staat de Vwatier, een oude caravan, aan de voormalige kerk van Hemelrijk. Voor de renovatiewerken dit najaar starten, kunnen buurtbewoners nu even langslopen bij de Vwatier voor een gezellige babbel, een hapje en een drankje. Twee opbouwwerkers, Bjorn en Dorien, staan klaar om de buurtbewoners op te vangen bij de Vwatier, een oude caravan die in samenwerking met de buurt en plaatselijke kunstenaars werd opgefrist en van een nieuw kleurtje voorzien. Er is plek voor oud en jong om langs te komen voor een gezellige babbel, een drankje of een kleine versnapering. Voor het jongere publiek werd er een chill hoekje in elkaar geknutseld. 

Tijdens de zomer zal de caravan vooral geopend zijn op dinsdag- en donderdagnamiddag en op woensdagvoormiddag. Soms organiseren de medewerkers echter ook iets ’s avonds of in het weekend.

 

Via de facebookpagina van De Vwatier blijf je op de hoogte van alle initiatieven en activiteiten.

Na de zomervakantie sluit de caravan weer zijn deuren en gaat hij op stal.

 

de vwatier

 

Meer info

Greet Slagmulder: secretaris@ocmwdenderleeuw.be - 053 663 363Dit project wordt gesubsidieerd door:

Logo's project kerk Hemelrijk