Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Straatlampen

Wat?

Een goede straatverlichting draagt bij tot de veiligheid van de bewoners, de voorbijgangers en het verkeer. Buurtbewoners zien het meestal als eerste wanneer een lamp niet meer functioneert. We rekenen dan ook op onze burgers om een defect snel te melden. Het is onze zorg dat de dienstverlening aan en de veiligheid van de bewoners in alle omstandigheden optimaal zijn. Wij danken dan ook iedereen die snel melding maakt van defecten aan de openbare verlichting.

Hoe een defecte straatlamp melden? 

Defecte lampen worden bij voorkeur gemeld via de speciale webpagina www.straatlampen.be Meldingen gebeuren via invulvelden. De klacht moet correct en volledig geregistreerd worden, zodat herstellingen sneller worden uitgevoerd. Bovendien wordt de melder via een e-mail verwittigd wanneer het defect is hersteld.


Beschikt u niet over een internetverbinding? Dan kunt u het defect melden via het gratis telefoonnummer 0800 6 35 35.

Wanneer worden defecte straatlampen hersteld?

Een defecte straatlamp, waarvan de gegevens op een correcte en volledige manier zijn doorgegeven, wordt binnen de 14 dagen hersteld. Het gaat hier enkel om een defect aan één lamp.
Wanneer de politie een defect meldt met een veiligheidsrisico, dan wordt de herstelling binnen de kortst mogelijke tijd uitgevoerd, ook tijdens het weekend.


Bij defecten waarbij de verlichting van een volledige straat of meerdere straten uitvalt, ligt de oorzaak wellicht aan het elektrisch voedingsnet. Technici komen in dit geval binnen de 48 uur ter plaatse om het defect op te sporen en te herstellen. Wel moet u er rekening mee houden dat de herstelling van dergelijke defecten soms langere tijd kan duren.

 

Ook bij een aanrijding of beschadiging van een paal of armatuur van de openbare verlichting, kan door de bestelling van nieuw materiaal de herstelling langer op zich laten wachten.

Wenst u meer informatie?
 • Dienst Openbare Ruimte
  Alfons De Cockstraat 1
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 640 663
  e-mail
  openingsuren