Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Huis van het Kind

Het Huis van het Kind wil zoveel mogelijk informatie en ondersteuning over en voor kinderen op één plek bundelen. Het richt zich naar alle ouders, toekomstige ouders, stiefouders, grootouders en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Het werkt ook een aanbod uit specifiek voor kwetsbare ouders, zodat zij sterker staan in de opvoeding van hun kinderen.

 

Het Huis van het Kind wil uitgroeien tot een echte ontmoetingsplaats voor ouders. Gezinnen en opvoeders kunnen er terecht voor alles wat te maken heeft met het welzijn van hun kinderen, van info over prenatale zorg, over het consultatiebureau van Kind & Gezin, kinderopvang, opvoedingsvragen, vrijetijdsbesteding…


In het Huis van het Kind, op het gelijkvloers van Residentie Samtex, Spoorweglaan 1A in Denderleeuw, vindt u volgende diensten:


Logo Huis van het Kind


Het Huis van het Kind Denderleeuw is officieel erkend door Kind & Gezin. Het is een feitelijke vereniging van het gemeentebestuur, het OCMW, het consultatiebureau van Kind & Gezin, Samenlevingsopbouw Kinderarmoede, PISAD, CAW, CLB GO! Dender en het Vrij CLB Ninove.

Er is een nauwe samenwerking met de Gezinsbond,  de politiedienst Jeugd & Gezin, het Lokaal Overleg Kinderopvang en het Lokaal Overleg Opvoedingsondersteuning.