Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Huis van het Nederlands Denderleeuw

Je woont in Denderleeuw, maar je spreekt geen Nederlands of slechts een beetje. Nederlands leren zal je helpen bij je integratie in de gemeente. Al snel zal je merken dat een aantal zaken veel vlotter gaan: een praatje maken met de buren, naar de winkel gaan, een gesprek op school,...

Waarvoor kan ik terecht bij het Huis van het Nederlands?

Een cursus Nederlands is de beste manier om de Nederlandse taal te leren. Huis van het Nederlands (HvN) is het centrale informatiepunt over Nederlands leren en heeft een overzicht van alle cursussen in de regio. Er zijn namelijk verscjhillende scholen, niveaus en methodieken. Het Huis van het Nederlands helpt je bij het vinden van de cursus die het beste bij je past.

 

Het HvN screent de kandidaat-cursisten ouder dan 16 jaar en zoekt samen met hen de meest geschikte cursus en informeert over de verschillende mogelijkheden. Het HvN streeft ernaar om mensen te oriënteren naar een cursus die het best aansluit bij hun individuele behoeften.

 

Het Huis van het Nederlands geeft dus niet zelf opleidingen, maar werkt daarvoor samen met allerhande gespecialiseerde partners zoals de Centra voor Basiseducatie (CBE), de Centra voor Volwassenonderwijs (CVO), het Universitair Talencentrum (UTC) en VDAB, die allemaal verschillende cursussen organiseren. 

Het Huis van het Nederlands heeft de afgelopen jaren dan ook zeker zijn nut bewezen als doorverwijzer naar het uitgebreide aanbod NT2.

Zitdagen in Denderleeuw

De inschrijvingen voor een cursus Nederlands Tweede Taal verlopen via het Huis van het Nederlands. Om de mensen zo goed mogelijk te begeleiden, organiseert het Huis van het Nederlands zitdagen in het gemeentehuis, A. De Cockstraat 1, 9470 Denderleeuw.

 

Tijdens deze zitdagen worden de kandidaat-cursisten naar het juiste aanbod doorverwezen op basis van een cognitieve vaardigheidstest en/of op basis van een niveautest. Daarnaast wordt gekeken welke cursus het meest praktisch haalbaar is voor de kandidaat en ontvangt hij over deze cursus alle concrete informatie.

 

De exacte data van deze zitdagen vindt u terug in de activiteitenagenda op deze website of in het gemeentelijk infoblad.

Meer info

Huis van het Nederlands Oost-Vlaanderen

Dendermondsesteenweg 16, 9300 Aalst

Gsm: 0477 77 03 33

E-mail: denderleeuw@integratie-inburgering.be

Website: www.hvnoostvlaanderen.be