Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Agenda

Categorie: Cultuur

Boekvoorstelling Sint-Amanduskerk

 

Voorstelling fotoboek Sint-Amandus.
Op zondag 4 maart stelt de kerkfabriek het unieke fotoboek “Kerkgoed - 9 eeuwen religieus erfgoed in Denderleeuw” voor. Op basis van de inventarisatie van alle objecten in de Sint-Amanduskerk werd een publicatie met prachtige foto’s gemaakt.

Begin 2016 startte ook in Denderleeuw het project “Religieus erfgoed in Denderland” op. Een groepje van zes vrijwilligers ging elke week aan de slag met de religieuze erfgoedobjecten in de Sint-Amanduskerk van Denderleeuw. Onder begeleiding van Erfgoedcel Denderland nam het team elke ruimte in de kerk onder de loep en inventariseerde alle goederen. Elk object werd opgemeten, beschreven en gefotografeerd.

Intussen is de inventarisatie voltooid: de vrijwilligers ronden dit werk van lange adem af met de publicatie van een uniek fotoboek. In het boek vind je een selectie van topstukken uit de inventarisatie, maar ook het interieur van de kerk komt aan bod. Op die manier wil de kerkfabriek de inventarisatie en geschiedenis van de kerk voorgoed vastleggen.

Op zondag 4 maart is iedereen van harte welkom op de boekvoorstelling, om 12 uur in de Sint-Amanduskerk te Denderleeuw. Wie eerder al een boek besteld had, kan dit ophalen na de voorstelling in het Hof ter Leeuwe en mee genieten van een gezellige receptie. Heb je nog geen fotoboek besteld? Neem dan contact op met Agnes Fransen.

Meer info
Dienst Vrije tijd – vrijetijd@denderleeuw of 053 645 400
Kerkfabriek Sint-Amandus - agnesfransen@skynet.be

Datum

04-03-2018 (12:00 uur)

Prijs

gratis

Locatie

Sint-Amanduskerk Denderleeuw
Dorp
9470 Denderleeuw

Organisatie

Dienst Vrije Tijd
Stationsstraat 7
9470 Denderleeuw
Tel.: 053 645 400
E-mail: vrijetijd@denderleeuw.be
Meer evenementen

Routebeschrijving