Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Inzamelweetjes huisvuilophaling

  • Alle inzamelingen starten vanaf 6 uur 's morgens. Dit betekent dat de huisvuil- en PMD-zakken, GFT-containers, het grofvuil, papier en karton en/of glas vóór 6 uur 's morgens moeten buiten staan. Indien dit niet mogelijk is, mag u alles vanaf 19 uur de avond vóór de inzameldag buiten plaatsen.
  • Gebruik voor de ophaling van het restafval steeds de gele huisvuilzakken van de gemeente Denderleeuw. De zakken van 60 liter kosten 1,25 euro per zak, de kleine zakken van 45 liter kosten 1 euro per zak.
  • PMD-afval dient u aan te bieden in de blauwe zak, maar het is wel verboden om grote verpakkingen zoals plastic bidons aan de buitenkant van de blauwe zak vast te maken. Een blauwe zak kost 0,25 euro per stuk.
  • Vergeet niet om de speciale stickers te bevestigen aan de handgreep van de GFT-container: de rode sticker (1,50 euro) voor de (gewone) containers van 140 liter, de gele exemplaren (0,75 euro) voor de (kleine) GFT-bakken. Ook belangrijk: de GFT-container hoort bij de woning en krijgt u in buikleen.
  • Papier en karton mag u klaarzetten in kartonnen dozen of samengebonden bundels, maar let er wel op dat er geen papier kan wegvliegen.
  • Net als papier en karton is de ophaling van glas gratis. De uitgespoelde flessen, bokalen en flacons moeten in een stevige emmer of bak aangeboden worden.
  • Om grof huisvuil aan huis op te halen, moet u ILvA minstens twee werkdagen op voorhand verwittigen op 053 85 85 45. Het tarief is afhankelijk van het gewicht: 6 euro tot 20 kg; boven de 20 kg kost dit 3 euro extra per begonnen schijf van 10 kg.
  • Twee keer per jaar wordt niet het grof huisvuil maar wel snoeihout en tuinafval opgehaald. Ook deze inzameling moet twee werkdagen op voorhand aangevraagd worden op 053 85 85 45. De prijs bedraagt 1 euro tot 20 kg en boven 20 kg komt hier nog 0,50 euro extra bij per begonnen schijf van 10 kg.

 

Benieuwd naar meer inzamelregels- en tips? Ontdek ze in de ILvA-afvalkalender!

 

Sommige afvalfracties mag je ook naar het containerpark brengen. Via onze webpagina over het containerpark wijzen we je de weg naar alle antwoorden op je vragen.


Meer informatie over het sorteren en het voorkomen van afval kunt u dan weer lezen in de online ILvA-afvalgids (of download hier de afvalgids in pdf).

Of neem een kijkje op www.ilva.be