Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Hinder in Kaart (wegenwerken en verkeershinder)

 

 

»  Bekijk zeker ook onze nieuwsrubriek voor de actuele stand van zaken over de wegenwerken en wegomleidingen in Denderleeuw

 

GIPOD en de Hinder in Kaart-toepassing 

Wegwerkzaamheden zijn een noodzakelijk kwaad om ervoor te zorgen dat de wegen, waterlopen, rioleringen, fietspaden, ... in onze gemeente in optimale conditie blijven.

Niet enkel het gemeentebestuur laat werken uitvoeren aan de wegen. Ook Aquafin, het Vlaamse Gewest en vele nutsbedrijven werken op het openbaar domein. Dat zoiets gepaard gaat met tijdelijke ongemakken is een feit. Wel streven we er naar om de werken zo overzichtelijk mogelijk te houden en zo kort mogelijk in tijd.

 

Daarom ontwikkelde de Vlaamse overheid de 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing. De online kaart hierboven is afkomstig uit deze toepassing en biedt je een overzicht van de (wegen)werken en innames van het openbaar domein in Denderleeuw. 

Concreet gaat het om geplande en in uitvoering zijnde wegenwerken, werken aan nutsleidingen en manifestaties zoals markten, optochten, loop of wielerwedstrijden... Ook 'innames' door werfkranen, stellingen en containers worden getoond.


Op de website van Geopunt Vlaanderen vind je de uitgebreide 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing.


Goed om weten: via de zoekbalk bovenaan kan je meteen zoeken op adres of gemeente. Door uit te zoomen zie je dus ook de hinder in de rest van Vlaanderen.  

Via de icoontjes op de kaart kan je meer informatie raadplegen over de activiteiten. Je kan per dossier de zone zien op een apart kaartje, de aard van de hinder, de timing, eventuele omleidingen en de contactgegevens. 

Trouwen, via het openklapmenu aan de linkerkant (klik op de pijl) kan je ook tal van andere toepassingen van Geopunt verkennen.  

 

»  Raadpleeg hier de handleiding van de 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing.

»  Meer informatie over Geopunt, de portaalsite waarop de Vlaamse overheid haar geodata ontsluit, vind je op www.geopunt.be

»  Op de website van het AGIV lees je meer over het GIPOD, het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein

 

Aanvraag inname openbaar domein in Denderleeuw

Wilt u als inwoner zelf werken uitvoeren op openbaar domein of een (parkeer)ruimte op de openbare weg, het voetpad en/of fietspad vrijhouden vóór de woning of een perceel? Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een container, verhuiswagen (+ lift), stelling, aanhangwagen of bouwmaterialen? 

Dan moet u zich ook in regel stellen en een aanvraag inname openbaar domein indienen bij de dienst Openbare Ruimte.    
 

»  Lees hier meer over de aanvraag van een inname openbaar domein. 

 

Andere wegenwerken en verkeersinformatie

Op de website van het Vlaamse Agentschap Wegen & Verkeer vind je een overzicht van de wegenwerken op de grote verkeersaders in Vlaanderen.

 

Voor de actuele verkeersinformatie op de Vlaamse wegen neem je best een kijkje op de website van het Vlaamse Verkeerscentrum.