Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Ga voor meer groen in je straat en doe mee aan de bebloemingswedstrijd!

Deze zomer organiseert het gemeentebestuur opnieuw een bebloemingswedstrijd. Alle inwoners kunnen gratis deelnemen en maken kans op een mooie prijs. Schrijf je dus in, hang je ‘Ik doe mee’-affiche op en zet de bloemetjes buiten!Affiche bebloemingswedstrijdIn onze dichtbebouwde gemeente is de aanleg van openbaar groen niet altijd overal mogelijk. Sommige straten ogen daarom vaak vrij kleurloos en steriel. Daarom kunnen de bewoners een handje helpen om hun buurt of straat wat op te fleuren door bijvoorbeeld gevelbebloeming te plaatsen of voortuinen en geveltuintjes te plaatsen. De bebloemingswedstrijd wil deze groene benadering stimuleren en bewijzen dat we met zijn allen ons steentje kunnen bijdragen tot een kleurrijk, fleurig Denderleeuw.

 

Gedurende de maanden juli, augustus en september gaan de juryleden op zoek naar een winnaar van de bebloemingswedstrijd. Deze wedstrijd wordt elk jaar tijdens de zomermaanden door het gemeentebestuur georganiseerd en staat open voor elke inwoner van Denderleeuw. Ieder jaar opnieuw zijn er mooie prijzen te winnen.

Categorieën

Winnaars van de bebloemingswedstrijd worden telkens in drie categoriën gezocht: gevelbebloeming, voortuinen en tegeltuintjes. Bij haar beoordeling houdt de jury rekening met een aantal criteria:

  • Algemene aanleg
  • Opvatting van de voortuinen
  • Samenstelling van de beplanting
  • Onderhoud

Inschrijven

Het inschrijvingsvormulier vind je in de Schakel van mei of op onze website.

Meer info

Alle info over de bebloemingswedstrijd kan je vinden in het wedstrijdreglement.

Dienst Leefmilieu: 053 640 651 – milieu@denderleeuw.be

 

 

 

 

Geplaatst op dinsdag 2 mei 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.