Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Werken sportpark Denderleeuw van start gegaan

Vorige week zijn de geplande werken op het sport- en recreatiepark Armand De Pelsmaeker van start gegaan. De komende maanden zullen er drie grote werven zijn in het sportpark: de aanleg van een nieuw gemeentelijk kunstgrasterrein, de heraanleg van het natuurgrasterrein van Standaard Denderleeuw en de bouw van een vaste constructie op het terrein van Tennisclub Denderleeuw.De werken kaderen binnen de beleidsvisie op een duurzame toekomst voor de jeugdwerk- en sportinfrastructuur die in mei 2016 werd voorgesteld.

Drie werven

Momenteel wordt het gemeentelijke kunstgrasveld, gelegen naast sporthal Ottoy, aangelegd. De werken zullen net voor het bouwverlof afgerond zijn. Het veld zal door alle Denderleeuwse verenigingen gebruikt kunnen worden en zal het hele jaar door van ’s morgens tot ’s avonds bespeelbaar zijn.


Daarnaast ondergaat ook het complex van Standaard Denderleeuw een metamorfose. Deze werken gebeuren in twee fasen. In een eerste fase wordt het natuurgrasterrein heraangelegd, waarbij er ook nieuwe keermuren, leunhekkens, een omheining rond de volledige site en terreinverlichting worden geplaatst. Deze eerste fase wordt afgerond voor de start van het nieuwe seizoen. De volgende fase start in april 2018: het tweede terrein wordt heraangelegd en er komen ook nieuwe kleedkamers.


Naast de twee voetbalvelden zijn er ook werken aan de gang op het terrein van Tennisclub Denderleeuw. De gekende luchthal of ‘tennisballon’ werd weggehaald. Deze was namelijk aan vervanging toe. Er werd besloten om niet te investeren in een nieuwe ballon, die enorm veel energie verbruikt, maar wel in een duurzame vaste constructie. De werken worden in oktober dit jaar afgerond.

Finse piste

Tijdens de werken is een deel van de Finse niet toegankelijk voor lopers. Vanaf 1 juli zal deze opnieuw volledig beschikbaar zijn.


Opvolging werken Sportpark

Geplaatst op dinsdag 9 mei 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.