Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Denderleeuw financieel gezond

De voorstelling van de jaarrekening leert ons dat de gemeentelijke financiën er goed voor staan. In vergelijking met heel wat andere steden en gemeenten ligt de schuldgraad in Denderleeuw zeer laag én is er door de jaren heen een mooie spaarpot van ongeveer 7 miljoen euro opgebouwd.JaarrekeningDenderleeuw is financieel gezond, dat is de voornaamste conclusie die je kan trekken uit de presentatie van de jaarrekening 2016. En dat terwijl de voornaamste belastingvoeten in Denderleeuw onder het Vlaams gemiddelde liggen.

 

Door een gezond financieel beleid waarbij inkomsten en uitgaven op elkaar worden afgestemd, slaagt de gemeente er jaarlijks in voor ongeveer 4 miljoen euro aan investeringen te doen zonder hiervoor te moeten lenen, terwijl de historische schuld verder afgebouwd wordt. Jaarlijks geven we ongeveer 25 miljoen euro uit (inclusief de aflossingen van onze leningen) en ontvangen een gelijkaardig bedrag langs de inkomstenzijde. Onze laatste lening dateert intussen al van 2006. Wat we nog moeten aflossen is sinds de jaren ’90 gedaald van meer dan 25 miljoen euro tot ongeveer 3 miljoen euro in 2016.

 

Deze manier van werken leverde de gemeente door de jaren heen een mooie spaarpot op van ongeveer 7 miljoen euro.

Meer info

Je kan de jaarrekening 2016 online inkijken of langs komen bij de dienst Financiële Zaken in het administratief centrum (A. De Cockstraat 1) om de documenten door te nemen.

Geplaatst op vrijdag 12 mei 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.