Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Speelplein AwimbaLieje valt in de prijzen

Speelpleinwerking AwimbaLieje Denderleeuw heeft de Provinciale Prijs ‘Jeugdwerk voor Allen’ gewonnen. Met deze prijs wil het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen de toegankelijkheid en diversiteit in het jeugdwerk stimuleren en ondersteunen. Jaarlijks schrijft het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen de prijs voor ‘Jeugdwerk voor Allen’ uit. Hiermee willen ze diversiteit en toegankelijkheid in het jeugdwerk stimuleren en ondersteunen. We zijn dan ook bijzonder trots dat Speelplein AwimbaLieje deze prachtige prijs in de wacht wist te slepen. Het is de kers op de taart voor de inzet van de vele animatoren en de jeugddienst om van de speelpleinwerking een laagdrempelige en inclusieve plek te maken waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar afkomst of beperking.

 

Speelplein AwimbaLieje probeert maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren samen te brengen en hen te betrekken bij leuke vrijetijdsactiviteiten. Denderleeuw kent een heel diverse bevolkingssamenstelling en als gemeente bereiken we via het speelplein effectief deze gezinnen. Met een combinatie van enkele drempelverlagende maatregelen, zoals lage dagprijzen, flexibele uren en dat je je kinderen niet hoeft in te schrijven, lijkt het speelplein de juiste toon gevonden te hebben om alle kinderen zich thuis te laten voelen. Zo hebben al onze  animatoren ook een specifieke taalopleiding gevolgd om kinderen die geen of weinig Nederlands spreken te begeleiden.

 

Het mobiele speelplein is een perfect voorbeeld van deze laagdrempelige werking. Tijdens de paas- en zomervakantie trekt het mobiele speelplein iedere namiddag doorheen Denderleeuw, Welle en Iddergem. Ze gaan naar de buurten en wijken toe om kinderen en jongeren in hun eigen leefomgeving te bereiken. Bovendien geldt er een enorme vrijheid, want kinderen hoeven zich niet in te schrijven, lopen binnen en buiten, en het is volledig gratis. Met dit mobiele speelplein bereiken we een breder publiek en kunnen we impulsen geven aan kwetsbare buurten en wijken.

 

De provincie Oost-Vlaanderen reikt op 18 december de prijs officieel uit aan het speelplein. 

 

logo AwimbaLieje

 

Geplaatst op vrijdag 8 december 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.