Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Fase 2 aanleg nieuwe waterleiding, laagspanning en glasvezel A. Rodenbachstraat

Momenteel is fase 2 van de nutswerken in de A. De Rodenbachstraat volop aan de gang. Fase 2 betreft de aanleg van de waterleiding, laagspanningsleiding en glasvezel in de A. De Rodenbachstraat, zijnde de onpare huisnummers, tussen huisnummer 51 en het kruispunt met de Van Lierdestraat.De Watergroep is momenteel begonnen met de voorbereidende sleufwerken voor de aanleg van de waterleiding, laagspanningsleiding en glasvezel. Voor het bouwverlof zal het traject 'A. Rodenbachstraat tot de hoek met de Leeuwbrugstraat' afgewerkt worden. Vanaf dat punt maakt men de doorsteek naar de Sint-Annastraat om dan terug de doorsteek te maken naar de Leeuwbrugstraat om te eindigen aan A. Rodenbachstraat 37. 

 

De overkoppelingen door De Watergroep en Eandis zijn gestart op 2 juli 2018 zodat alles terug dicht is voor het bouwverlof dat van start gaat op 9 juli 2018. Vanaf 7 augustus 2018 hervat men de nutswerken vanaf de A. Rodenbachstraat 37 tot het kruispunt met de Van Lierdestraat.


Doorgaand verkeer

Het huidige circulatieplan blijft van kracht.

 

Parkeerverbod

 

In de week van 2 juli 2018 zal er parkeerverbod geplaatst worden over de volledige Spoorweglaan, Rodenbachstraat, Visserstraat en Kruisstraat om een grondige veegbeurt te kunnen uitvoeren.


Zwakke weggebruiker is prioriteit


Met de geplande riolerings- en nutswerken in de A. Rodenbachstraat en de daarop volgende heraanleg willen we als bestuur resoluut de kaart van de zwakke weggebruikers trekken en volwaardige voetpaden van min. 1m50 creëren. Door het smalle wegprofiel en de vele woningen die met hun gevel vlakbij de rijbaan staan, is het creëren van volwaardige voetpaden in combinatie met parkeerstroken en dubbelrichtingsverkeer niet mogelijk. Daarom hebben we ervoor gekozen om de A. Rodenbachstraat éénrichting te maken zodat we stilaan kunnen komen tot een opwaardering van de stationsbuurt. De gekozen rijrichting was een bewuste keuze. Enerzijds om te voorkomen dat wagens komende van de A. Rodenbachstraat via Spoorweglaan richting Stationsstraat over het Stationsplein rijden. Deze intense verkeersstroom verwerken over het stationsplein is niet wenselijk. Anderzijds is het voor grote voertuigen niet mogelijk om komende van de Spoorweglaan (aan de Samtex) de bocht naar rechts te nemen. De manoeuvreerruimte en de bochtstraal laten dit niet toe.


nutswerken A. De Rodenbachstraat

Geplaatst op woensdag 4 juli 2018
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.