Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Gemeente start vrijwilligerspoule op

Houdt u van contact met mensen? Heeft u enkele uurtjes vrij die u graag nuttig wil gebruiken? Wil u zich inzetten voor iets waar mensen u heel dankbaar voor zijn? Dan is de vrijwilligerspoule van de gemeente misschien iets voor u! Wees welkom op de infoavond in Den Breughel op donderdag 6 februari om 19 uur.Affiche oproep vrijwilligerspouleIn 2014 starten de gemeentediensten een vrijwilligerspoule op voor allerhande activiteiten en taken in Denderleeuw. U kan zich alvast engageren voor 2 concrete projecten: De Buurtcomputer die op 1 maart uit de startblokken schiet en tal van laagdrempelige initiatieven in het vrijetijdsaanbod vanaf het najaar.

Deel uw kennis bij De Buurtcomputer

Wie op heel korte termijn wil starten, kan zich opgeven voor het gloednieuwe project De Buurtcomputer. Onder deze noemer openen dit jaar 3 computerruimten de deuren in Denderleeuw waar mensen uit de buurt met een computer kunnen (leren) werken.

In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media onmisbaar geworden. Mensen die er geen toegang toe hebben of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden. Daarom gaan we vanaf begin maart met De Buurtcomputer van start in de bib, het Huis van de Sociale Economie en de cafetaria van het OCMW. Mensen zullen er op een heel eenvoudige manier kunnen kennismaken met de mogelijkheden van computer en internet. Wie dat wil kan zijn/haar computervragen stellen tijdens inloopmomenten en kennismakingslessen. Zo wil De Buurtcomputer de digitale kloof helpen verkleinen.

Om een zo goed mogelijke begeleiding te verzekeren, is het gemeentebestuur op zoek naar vrijwilligers. We zoeken mensen die hun basis computerkennis willen delen met beginners. U krijgt een opleiding dus u hoeft zeker geen computertechneut te zijn!

Meer info bij Lieselot Breynaert: lieselot.breynaert@denderleeuw.be - 053 640 697

Engageer u in het vrijetijdsaanbod

De Afdeling Vrije Tijd staat in samenwerking met andere gemeentelijke diensten en externe partners in voor een breed vrijetijdsaanbod. Ook onze talrijke verenigingen en hun vrijwilligers werken keihard. Toch merken we dat sommige groepen maar moeilijk de weg vinden naar het vrijetijdsaanbod van de gemeente en de verenigingen.

Daarom zet het gemeentebestuur sterk in op het bereiken en betrekken van maatschappelijk kwetsbaren bij het vrijetijdsaanbod. Met laagdrempelige initiatieven willen we een opstapje bieden aan mensen in sociaal isolement of mensen in armoede. En daarbij is de ondersteuning van vrijwilligers hard nodig!

Als vrijwilliger kiest u zelf hoeveel tijd u kan vrijmaken en waarvoor u zich wil inzetten: de toog openhouden, de kassa bemannen, koken, een babbeltje slaan,... Ook bij het bedenken van nieuwe laagdrempelige initiatieven kan u uw steentje bijdragen!

Meer info bij de Afdeling Vrije Tijd: cultuur@denderleeuw.be - 053 645 400

Kom naar het infomoment!

Voelt u zich aangesproken? Wil u graag meer weten? Kom dan op donderdag 6 februari om 19 uur naar Den Breughel (Dorp 11) om te luisteren wat een engagement als vrijwilliger inhoudt. We geven u alle info en wisselen graag van gedachten.

Kunt u er niet bij zijn? Neem dan gerust contact op voor meer info!

Geplaatst op dinsdag 4 februari 2014
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.