Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Agenda

Categorie: Cultuur

Duurzaamheidsbeurs

Op zondag 27 mei 2018  is de tuin van ’t Kasteeltje de gastlocatie voor de duurzaamheidsbeurs. Kom kijken en leren, kiezen en ruilen, spelen en genieten, proeven van allerlei lekkers. Een ideale gelegenheid voor een gezinsuitstap want er valt heel wat te beleven voor jong en oud!

 

Een greep uit het programma

Repaircafé, een weggeefmarkt, ruilwinkel De Wissel, zadenbib, plantenruilbeurs, een infomarkt rond duurzaamheid en fairtrade, workshops voor groot en klein, een imker en een schaapsherder, kinderanimatie, muziek, hapjes en drankjes… Kortom: een uitgebreid programma voor jong en oud.

 

Meer informatie lees je in de volgende edities van De Schakel. Alvast en kleine greep uit het diverse aanbod van de duurzaamheidsbeurs

 

Kom kennismaken met fairtrade en duurzame lokale producten 

Wereldwinkel en de GROS laten u kennismaken met Fairtrade en duurzame lokale producten. Duurzame lokale producten bieden een prachtige aanvulling op fairtradeproducten. Door de aankoop van fairtradeproducten ondersteunen we de kleinschalige boer in het Zuiden. De duurzame boer in het Noorden steunen we met de keuze voor lokale duurzame producten. Zij zorgen voor een (h)eerlijke bar met faire hapjes en drankjes.

 

(H)eerlijke picknick

Vanaf 12 uur kan je je installeren op je eigen picknickdekentje in de schaduw van de bomen (voor wie het iets comfortabeler wil, zijn er ook tafels en stoelen). De picknicktas is rijkelijk gevuld met (h)eerlijke producten van lokale producenten of producten  met het fairtradelabel. Een picknick kost € 12 ; een kinderpicknick € 5. Wie wil deelnemen aan de gezamenlijke picknick, kan zich inschrijven tot woensdag 20 mei. Zin in een picknicktas maar verorber je de lekkernijen liever thuis, dan kan je je tas ook gewoon komen ophalen.

 

Met deze picknick willen we je kennis laten maken met deze lokale en fairtradeproducten; winst maken is niet de bedoeling, de prijs van de picknick dekt enkel de kostprijs van de producten.

 

De brochure ‘Eerlijk, dat smaakt’ is nog steeds beschikbaar in het administratief centrum, de bib en in ‘t kasteeltje. Deze brochure loodst je in gebalde vorm door de wereld van Fair Trade en duurzame lokale voeding.

 

Ruilbeurs voor plantjes en zaden

De zadenbib in de bibliotheek van Denderleeuw bestaat al enkele jaren en kent een groot succes. Ken je de zadenbib nog niet? Bedoeling is dat iedereen gratis groenten- en plantenzaden kan ontlenen. Het enige wat gevraagd wordt is dat de ontleners proberen om zelf zaden te oogsten en die aan de bib te schenken. De bib informeert je zo goed mogelijk over hoe je dit het best aanpakt. Doe mee en help de natuur weer rijker maken met biodiverse zaden.

Op de duurzaamheidsbeurs zal de zadenbib ook aanwezig zijn. Kom een kijkje nemen aan de stand van de bib. Ook plantjes zijn meer dan welkom. Hoe meer er worden meegebracht, hoe meer er kunnen geruild worden!

 

Handige Harry’s en Henrietten gezocht voor het Repaircafé

Zonder onze fantastische vrijwilligers en herstellers, geen Repair Café. We zijn daarom steeds op zoek naar mensen die willen bijdragen aan de werking van het Repair Café in Denderleeuw! Herstellen van fietsen, klein elektrische apparaten, speelgoed, textiel…

Ben jij een Handige Harry of Henriette die graag de handen uit de mouwen steekt en wil bijdragen aan een duurzaam milieu? Geef ons dan snel een seintje via bibliotheek@denderleeuw.be.

 

Opgelet! Op de affiche en de flyers van het Repaircafé staat zaterdag 27/05. Het repair café gaat wel degelijk door op ZONDAG 27/05.

 

 


Datum

27-05-2018

Prijs

gratis

Locatie

Kasteeltje
Stationsstraat 7
9470 Denderleeuw

Organisatie

Dienst Vrije Tijd
Stationsstraat 7
9470 Denderleeuw
Tel.: 053 645 400
E-mail: vrijetijd@denderleeuw.be
Meer evenementen

Routebeschrijving