Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Agenda

Categorie: Cultuur

Sint-Antoniuskermis Iddergem

Sint-Antoniuskermis%20Iddergem%202016%20-%20affiche%20%28Large%29.jpg

17 januari vieren we jaarlijks het naamfeest van Antonius. De inwoners van Eregem weten wat hen de eerstvolgende zondag te doen staat: afzakken naar het dorpsplein waar Gerrit Borreman zijn opwachting maakt.

Op zondag 21 januari is volksfiguur Gerrit Borreman opnieuw van de partij voor de verkoop van een varkenskop. Wie er de voorbije jaren bij was, weet dat hij het publiek daarbij volledig op zijn hand krijgt. Met tal van kwinkslagen deelt hij prikjes uit aan de plaatselijke notabelen en dorpsfiguren.

 

Gerrit wordt muzikaal bijgestaan door de muzikanten van BA-1. Haal alvast de CD ‘Eregem zingt’ opnieuw boven zodat je uit volle borst kan meezingen: ‘SA laat ons vrolijk wezen, op Sint-Antoniusfeest, feest, feest…’. En ook het alomgekende lied van Frans de Schrijver laten we luid door de boxen klinken: ‘Eregem, mijn ziel, mijn asem en mijn stem…”  

 

De heemkundige kring van Iddergem verkoopt vlaai, jenever en sirooptabletten en ook de CD ‘Eregem zingt’ is ter plaatse te koop tegen de prijs van 7 euro. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

 

Organisatie: Dienst vrije tijd,  i.s.m. Commissie Patrimonium en Heemkundige Kring Iddergem


Datum

21-01-2018 (10:30 uur)

Prijs

Gratis

Locatie

Dorpsplein Iddergem

Organisatie

Dienst Vrije Tijd
Stationsstraat 7
9470 Denderleeuw
Tel.: 053 645 400
E-mail: vrijetijd@denderleeuw.be
Meer evenementen