Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Duurzaamheid & milieu

Nieuws uit deze rubriek

 • Tweede klepelmaaibeurt langs wegbermen start vanaf 18 juni

  Klepelmaaien.jpg

  Vanaf 16 juni start een aannemer met een tweede beurt voor het klepelmaaien langs alle wegbermen. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 28 mei 2018
  Reageer
 • Schapen zijn terug in het Broekpark

  DSC_0393%20%28Medium%29.JPG

  Sinds zondag 20 mei grazen er opnieuw een 80-tal schapen in het Broekpark. De schapen verblijven er tot en met 5 juni onder toezicht van een herder en een herdershond.


  » Lees meer...
  Geplaatst op zondag 20 mei 2018
  Reageer
 • Hoe onderhouden we onze bermen?

  Klepelmaaien.jpg

  Vlaanderen heeft zoveel wegen dat de totale oppervlakte van alle wegbermen samen bijna zo groot is als de totale oppervlakte erkend natuurreservaat. Wegbermen zijn kleine, langgerekte stukjes natuur die toelaten dat planten en bloemen zich kunnen verplaatsen tussen natuurgebieden. De bloemenrijke bermen zijn ook een schuilplaats voor insecten en kleine zoogdieren. Ecologisch bermbeheer kan bijgevolg sterk bijdragen tot het natuurbehoud en de instandhouding van veel wilde planten en dieren. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 9 mei 2018
  Reageer
 • Geboortebos maakt Denderleeuw een stukje groener

  25_03_2018%20GEBOORTEBOS%20%28WD%29_010.jpg

  Op zondag 25 maart werd Denderleeuw een bos rijker. De kinderen die geboren werden in 2017 mochten samen met ouders, grootouders, broers en zussen, een boompje planten. De 250 boompjes die aangeplant werden, betekenen de start van de ontwikkeling van het project ‘Wildenbroek’. Naast een jaarlijks uitbreidend geboortebos komt er ook een insectenhotel, knuppelpad en bloemenweide. De talrijke opkomst van jonge gezinnen was een ideaal moment om ook de diensten van het Huis van het Kind in de kijker te zetten.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 29 maart 2018
  Reageer
 • Denderleeuw dient beroep in tegen besluit Oost-Vlaamse deputatie opvullen Vlamovenput

  vijver%20Vlamovenput.jpg

  Op 18 januari 2018 oordeelde de deputatie van Oost-Vlaanderen dat de stedenbouwkundige vergunning voor het opvullen van de Vlamovenput met opvulgrond mag verleend worden. Omwille van de impact, de hinder en de aantasting van het recreatief karakter, heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 20 februari 2018 besloten om beroep in te dienen tegen het besluit van de deputatie.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 1 maart 2018
  Reageer