Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Parkeermaatregelen om vlot te borstelen tegen onkruid in straatgoten

Deze week start een aannemer opnieuw om het onkruid in de straatgoten en op het openbaar domein zonder pesticiden te bestrijden. Het onkruid wordt met behulp van een borstelmachine verwijderd. Om dit vlot te kunnen uitvoeren, hebben de gemeentediensten een jaarprogramma uitgewerkt, met tijdelijke parkeermaatregelen in een aantal straten. Om de werken vlot te kunnen uitvoeren, doen we een beroep op de medewerking van alle inwoners.Hou het pesticidevrijVanaf maart zal een aannemer systematisch borstel- en veegbeurten uitvoeren in de hele gemeente. Om te zorgen dat dit vlot verloopt en de hinder voor inwoners wordt beperkt, werden een werkschema en parkeerplanning voor bepaalde straten opgesteld. 

 

Indien er nog enkele wagens geparkeerd staan op de route van de borstelmachine, moet de machine uitwijken en kan een deel van de straat niet gedaan worden. Daarom is het dus van belang dat iedereen meewerkt en zich aan de afspraken houdt.

Hou de planning in de gaten zodat u juist parkeert

Om als inwoner op tijd uw wagen te kunnen verplaatsen, wordt het parkeerverbod vooraf uitgezet door de gemeentediensten. Daarnaast valt er bij iedereen een bewonersbrief in de bus en wordt een aankondiging van het parkeerverbod onder de ruitenwissers van alle geparkeerde auto’s in de straat gestopt.

 

Bedoeling is dat u uw wagen de dag vooraf of voor 6 uur ‘s ochtends in de garage plaatst of in een aanpalende straat parkeert. Zo kan de aannemer de borstel- en veegwerken snel en volledig uitvoeren.


Sommige bewoners kregen een brief in de bus met info over de veegbeurten die deze week zullen starten. Omwille van de huidige slechte weersomstandigheden worden deze straten eind maart geveegd.

 

Neem ook uw voetpad onder handen


Voetpaden proper houden is een verantwoordelijkheid van elk van ons. Om pesticidenvrij te werken kunt u gebruik maken van een onkruidborstel met steel, heet water, een klein brandertje, ... Zo kunnen we samen zorgen voor een pesticidenvrije en gezondere gemeente.


 

>> Lees meer over pesticidenvrij onkruid verwijderen

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2018
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.