Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Gemeente investeert in extra bebloeming

Dit jaar voorziet de gemeente extra bebloeming op verschillende kruispunten langs de Steenweg. In de vorm van bloemenslingers rond de verlichtingspalen en nieuwe bloembakken met seizoensgebonden en vaste beplanting, krijgt deze belangrijke verkeersader een mooie, kleurrijke make-over. Ook aan de gemeentegrenzen zullen voorbijgangers de bijkomende bloemen en planten opvallen.BebloemingNa een zeer succesvolle bloemenmarkt eind april ronden we deze week opnieuw een actie af in het kader van onze campagne ‘Propere buurt, aangename buurt’: de extra bebloeming in onze gemeente. Nu woensdag zorgt een externe aannemer voor de laatste aanplantingen en finishing touch. Het resultaat zal prachtig zijn met bloemenslingers langs de verlichtingspalen en nieuwe bloembakken op verschillende kruispunten langs de Steenweg. We kozen voor seizoensgebonden beplanting in combinatie met vaste planten die het hele jaar door bloeien.

 

Ook aan de gemeentegrenzen doen we een bijkomende inspanning: er komen twee palen met bloemenmanden ter hoogte van de borden met bebouwde kom in Welle en Iddergem, we laten extra bloembakken plaatsen aan de sluizen in de De Nayerstraat en de Kasteelstraat en bloemenslingers fleuren de verkeersgeleiders in de Hoogstraat (Iddergem) en de Abeelstraat (Welle) op.

 

Met deze extra investering van ongeveer 26.300 euro komen we in totaal op 29 bloempalen met manden, 12 bloemenslingers rond verlichtingspalen, 23 bloembakken (aan het gemeentehuis en de sluizen), 8 reuzebloempotten (Stationsplein, Kasteeltje, Dorp Iddergem, Huissegempark en het Welleplein) en 3 bloemschalen aan het gemeentehuis. Zo wordt onze gemeente een mooie bebloemde gemeente waar het aangenaam is om te wonen.

Geplaatst op woensdag 24 mei 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.