Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Denderleeuw start sensibiliseringscampagne 'Propere buurt, aangename buurt'

De gemeente lanceert dezer dagen de campagne ‘Propere buurt, aangename buurt’ naar alle inwoners in de vorm van flyers in iedere brievenbus, bewonersbrieven, meldingskaarten voor de gemeenschapswachten, opvallende parkeerverboden, ... Een campagne om iedereen duidelijk te maken welke inspanningen de gemeente levert om Denderleeuw net te houden en welke verantwoordelijkheid elk van ons draagt om hier zijn/haar steentje aan bij te dragen.Flyer Propere buurt 'Wij doen mee'We kozen voor een positieve sensibiliseringscampagne met als slogan ‘Propere buurt, aangename buurt’ in combinatie met een figuurtje dat met een veegborstel aan de slag gaat.

Hang de 'Wij doen mee'-flyer op

Met de flyer ‘Een propere buurt, wij doen mee!’ die al onze inwoners eind deze maand in de bus krijgen, tonen we aan welke middelen (financieel, materieel en personeel) we inzetten om Denderleeuw proper te houden. Tegelijkertijd wijzen we inwoners op hun eigen verantwoordelijkheid om het voetpad en de greppel voor hun eigendom te onderhouden, met concrete tips om dit pesticidenvrij te doen.

 

We roepen de mensen trouwens op om duidelijk te maken dat ze een propere buurt belangrijk vinden en graag meedoen door de flyer aan hun raam op te hangen. Zo proberen we op een positieve manier ook andere mensen te overtuigen. Want alleen samen kunnen we tot het gewenste resultaat komen: een propere en aangename buurt om te wonen.

Gemeenschapswachten op ronde 

Onze diensten werkten ook een meldingskaartje uit voor de gemeenschapswachten. Hiermee kunnen ze inwoners die het voetpad en de greppel voor hun woning wat verwaarlozen, even attent maken op hun verantwoordelijkheid. Wie kort op de bal speelt en de nodige inspanning levert om zijn voetpad en greppel op te kuisen, hoeft op die manier geen GAS-vaststelling te vrezen.

 

De slogan en het campagnebeeld worden ook gebruikt in onze bewonersbrieven rond de veegbeurten door een externe aannemer, op strooibriefjes onder ruitenwissers in straten waar een tijdelijke parkeerregeling nodig is, … tot op de parkeerverboden toe.

Meer info

www.denderleeuw.be/properebuurt

properebuurt@denderleeuw.be

Geplaatst op dinsdag 30 mei 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.