Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Werken Schoolstraat, Langestraat-Veldstraat en Booglaan

De komende maanden zullen er heel wat werken worden uitgevoerd in onze gemeente. Vorige week startte een aannemer met nutswerken in de Schoolstraat, gevolgd door het vernieuwen van boordstenen en de aanleg van voetpaden na het bouwverlof . In de Deggerbaan en een gedeelte van de Hoekstraat worden eveneens de voetpaden hernieuwd en in de Langestraat en Veldstraat worden enkele betonvakken vervangen. In de Booglaan werd deze week dan weer de laatste fase van de vernieuwing van de groenperken afgerond.Verkeersbord wegenwerken

Schoolstraat

Een aannemer startte vorige week met het vernieuwen van de stalen waterleiding, de telecommunicatie en elektriciteitsleidingen in de Schoolstraat. De werken duren tot het bouwverlof en de aannemer houdt persoonlijk de buurtbewoners op de hoogte van de verdere timing. Nadien worden de boordstenen en greppels aangepakt en worden er nieuwe voetpaden aangelegd. Onze eigen groendienst zorgt vervolgens voor de groenaanplanting.

Langestraat-Veldstraat

Dit najaar wordt gestart met het herstellen van de betonverharding in de Langestraat en Veldstraat. In 2018 staat de vervanging van betonvakken in de Hoogstraat en de Toekomststraat gepland.

Booglaan

In de Booglaan werden een tijd geleden de plantvakken uitgegraven door een aannemer om het probleem van wortelopslag aan te pakken. Nu worden ook de groenzones ingezaaid met gras. Zesendertig nieuwe streekeigen bomen werden reeds door de aannemer geplant. Dit zijn kweekvarianten van linde, haagbeuk en gewone es met een zuilvormige kruingroei. Verder komt er geen bijkomende beplanting meer, wat het onderhoud een pak eenvoudiger maakt.

Iddergem

Ook in Iddergem gaan we aan de slag. De buurtwegen Parochiestraat-Leliestraat en Hoogstraat-Aststraat worden beklinkerd. In de Deggerbaan worden voetpaden en parkeervakken aangelegd en ook in een gedeelte van de Hoekstraat wordt het voetpad aangepakt. Concreet worden de oude voetpaden rondom het Kaatsplein vernieuwd.


Geplaatst op woensdag 5 juli 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.