Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Zorgeloos op verlof dankzij vakantietoezicht

Wilt u zorgeloos en met een veilig gevoel op vakantie vertrekken? Dat kan, want de lokale politie en de gemeenschapswachten houden voor u een oogje in het zeil! Vul een aanvraagformulier voor vakantietoezicht in en vertrek zonder zorgen.U kunt het hele jaar door een beroep doen op de lokale politie voor vakantietoezicht. Concreet betekent dit dat de politie en de gemeenschapswachten uw woning aan de buitenkant regelmatig controleren op onregelmatigheden, zoals slecht gesloten ramen, deuren en garages, eventuele sporen van inbraak, de aanwezigheid

Vakantietoezicht lokale politie

van waardevolle voorwerpen die niet slotvast werden achtergelaten...

Wanneer tijdens deze controlebezoeken een onregelmatigheid wordt vastgesteld, wordt uw vertrouwenspersoon gecontacteerd om gepaste maatregelen te nemen (bv. een open raam sluiten). 

 

Daarom is het van belang om het aanvraagformulier zorgvuldig in te vullen, aangezien het een aantal essentiële gegevens over uw woning verzamelt! U kunt het papieren aanvraagformulier downloaden en het ingevulde formulier bezorgen aan de lokale politie (Vlamstraat 5 - bus 6, 9450 Haaltert) of mailen naar pz.denderleeuwhaaltert@police.belgium.eu. Nog handiger is dat u het digitale aanvraagformulier meteen online invult, zodat het onmiddellijk bij de juiste diensten terecht komt.

Preventietips

De vakantiemaanden vormen een extra risico: inbrekers weten ook dat vele woningen van vakantiegangers gedurende meerdere dagen leeg staan. Uiteraard wil niemand na een welverdiende vakantie vaststellen dat er ongewenste gasten op bezoek geweest zijn. Dit is niet volledig uit te sluiten, maar toch kunt u het risico op inbraak zo veel mogelijk verminderen. Daarom volgende tips. Want vergeet niet: preventie begint bij uzelf!

 

Wees discreet

Trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. Wees ook uiterst voorzichtig met wat u op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites schrijft: dieven lezen namelijk mee.

Zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt leegmaken: een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die uw brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten of indien nodig het gras maaien of de haag snoeien.

 

Bescherm uw goederen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten mensen het af en toe: sluit alle deuren, ramen (ook die van de kelder), koepels en dakvensters. Laat ook geen ladders of gereedschap slingeren in de tuin: die zouden de inbreker kunnen helpen. Bedenk dat een inbreker na gemiddeld drie minuten zijn poging staakt, omdat na die tijd het risico aanzienlijk vergroot.

Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats. Voorwerpen markeren of graveren maakt ze bovendien minder aantrekkelijk voor dieven.

 

Sleutels, alarm en verzekering

  • Laat uw sleutels niet in het slot zitten: geef ze aan de persoon die uw brievenbus komt leegmaken of neem ze mee.
  • Activeer het alarm wanneer u vertrekt en breng de alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.
  • Controleer vóór uw vertrek nog de geldigheid van uw brand- en diefstalverzekering.

Vraag advies

Heeft u vragen of twijfels rond de beveiliging van uw woning? Maak dan een afspraak met de diefstalpreventieadviseur van de politie, die u gratis en vrijblijvend advies geeft, geheel op maat.

Meer info

Contacteer de lokale politie op het algemeen telefoonnummer 053 840 800.

Geplaatst op maandag 17 juni 2013
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.