Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Inwoners kiezen voor De Palaver

Deze zomer startte de gemeente de zoektocht naar een nieuwe naam voor de voormalige kerk Hemelrijk. Inwoners konden namen insturen en tijdens de maand september was er de mogelijkheid om te stemmen op een shortlist van 5 namen. Uit de lijst werd ‘De Palaver’ verkozen tot de nieuwe naam van het ontmoetingshuis dat in voorjaar 2018 de deuren zal openen. Nieuwe naam

Het nieuwe ontmoetingshuis moet een gezellige plek worden waar alle Denderleeuwenaren terecht kunnen. Daarom vonden we het belangrijk dat alle inwoners de mogelijkheid hadden om een nieuwe naam te kiezen. Wie een originele naam had, kon tijdens de zomermaanden zijn of haar idee insturen. In september konden inwoners stemmen uit een shortlist van 5 namen. Ze kozen voor de naam ‘De Palaver’. De Palaver is afgeleid van palaveren wat eigenlijk babbelen, keuvelen en kletsen betekent. Een mooie naam voor de invulling die we aan het ontmoetingshuis willen geven. 

Gemeenschapsvorming

In De Palaver zullen we een aantal gemeenschapsvormende functies combineren, zoals spelactiviteiten voor jonge kinderen en tieners, de ondersteuning van een bruisend vrijetijdsleven, de ondersteuning van kwetsbare mensen… Daarnaast zal de gemeente er verschillende activiteiten organiseren en ook de verenigingen zullen er een plaatsje krijgen.

 

Opening

De renovatiewerken aan de benedenverdieping zijn volop aan de gang. De bestaande vloer werd volledig uitgebroken en een nieuwe betonvloer met vloerisolatie, chape en tegels wordt voorzien. Zo dragen we ons steentje bij aan de beperking van het energieverbruik. De binnenruimte zal een volledige make-over ondergaan. De verschillende projecten binnen de gemeenten zullen er elk hun plekje krijgen in een fris kleedje. Ook het verleden van dit gebouw vergeten we niet. Zo zal er een levensgrote foto van de voormalige pastoor van kerk Hemelrijk, Merckx, aan de muur prijken met ernaast een toepasselijk gedicht.

 

De Palaver

 

De Palaver_1 De Palaver_2

 

 

Geplaatst op dinsdag 5 december 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.