Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Speel- en ontmoetingsweefsel krijgt verder vorm

Sinds 2016 maakt Denderleeuw werk van het ontwikkelen van een speel- en ontmoetingsweefsel op het gehele grondgebied. Het doel van dit project is om de openbare ruimte waar ontmoeting mogelijk is, op elkaar af te stemmen en met elkaar te verbinden. In totaal gaat het om zo’n 80 grote en kleine openbare plekken in de gemeente. In dit kader keurde de gemeenteraad van donderdag 31 mei het aanbrengen van een speelaanleiding in de Kasteeltuin en het inrichten van enkele passageplekken goed.Het Kasteeltje is een drukbezochte en herkenbare plek in onze gemeente en is volledig omgeven door een aangelegde parktuin. Die tuin vormt een groene long in de dichtbevolkte stationsbuurt. De de tuin zal aantrekkelijker gemaakt worden voor de buurtbewoners om in te vertoeven, even op adem te komen en te genieten van de rust die je er ervaart. Een eerste ingreep is het aanbrengen van een speelaanleiding naast het bestaande stapstenenpad. Dit nieuwe plekje is gericht op kinderen tot 6 jaar.

 

Naast de speelaanleiding in de Kasteeltuin, worden er drie passageplekken ingericht in de wijk Hemelrijk. De drie plekken bevinden zich ter hoogte van het grasveld achter de garageboxen in de Azalealaan, de groenzone aan de parking van het ontmoetingshuis De Palaver en ter hoogte van de Leeuwerikenlaan. Met deze passageplekken wprden informele ontmoetingsruimtes en herkenningspunten gecreëerd in de wijk.

 

Beide projecten worden uitgevoerd in de loop van augustus en september 2018. Er staan ook nog enkele andere ingrepen in het speel- en ontmoetingsweefsel op het programma. Onder meer de gedeeltelijke heraanleg van het speelplein in de Patrijzenlaan, de inrichting van het buurtplein in de Hazelaarstraat en het vervangen van de basketbalpalen op speelplein Wolfsgracht door volwaardige sportwanden. Het plaatsen van de sportwanden gaat door op 9 juli, 10 juli en 11 juli.

Meer info 

Dienst Openbare Ruimte: 053 640 664 - openbareruimte@denderleeuw.be

 

Kasteeltje_06.jpg

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.