Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Nieuwsoverzicht

 • Vacatures: word jij onze nieuwe collega?

  Vacature-nieuwecollega.png

  Het gemeentebestuur van Denderleeuw is in volle ontwikkeling. We zijn dan ook op zoek naar dynamische en gedreven medewerkers (m/v/x).


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 13 april 2018
 • Op zoek naar een toffe vakantiejob?

  Button%20-%20Call2Action%20-%20inschrijven.png

  Wil jij ook met kinderen stoeien, ravotten, kampen bouwen, verhaaltjes vertellen,… kortom hun speelkameraad zijn in de buitenschoolse kinderopvang?  Zin in een creatieve en verantwoordelijke job om je zomervakantie op een boeiende manier te vullen? Dan kan je dit bij Kinderopvang De Puzzel!


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018
 • Lees het infoblad van mei online

  mei_2018.PNG

  De komende dagen valt het gemeentelijke infoblad 'de Schakel' bij al onze inwoners in de brievenbus.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 26 april 2018
 • Ontruiming niet-geconcedeerde graven, columbarium nissen en grafkelders vanaf 14 mei

  KerkhofDenderleeuw.jpg

  Op de begraafplaatsen van Denderleeuw, Welle en Iddergem wordt op 14 mei 2018 een procedure van ontruiming gestart van niet-geconcedeerde begravingen, columbarium nissen en van geconcedeerde (waarvan de concessie niet verlengd werd) begravingen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 16 april 2018
 • Begraafplaats Denderleeuw wordt ingegroend

  onkruid.jpg

  Sedert 1 januari 2015 is het pesticidereductieplan in werking getreden. Concreet betekent dit dat lokale besturen vanaf deze datum geen pesticiden meer mogen gebruiken in het openbaar domein. Dit heeft als gevolg dat de onkruidbestrijding dient te gebeuren door middel van branden en wieden. De begraafplaats van Denderleeuw is qua onkruidbestrijding tot heden zeer arbeidsintensief vermits de wandelpaden momenteel zijn uitgevoerd in rode kiezelsteentjes. Om het onderhoud beheersbaar te maken, besliste het college van burgemeester en schepenen om een gedeelte van de wandelpanden te gaan inzaaien, dit zorgt ervoor dat deze zones kunnen gemaaid worden, waardoor de onkruidbestrijding minder arbeidsintensief wordt.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 29 maart 2018
 • Invoering exploitatievergunning voor horecazaken

  Horeca.png

  Sinds 1 maart voert de gemeente Denderleeuw een exploitatievergunning in voor horecazaken. Horecazaken moeten immers aan regels en voorschriften voldoen in het belang van de uitbater en de klanten. De uitbater heeft met zo’n vergunning, op basis van een aantal vervulde voorwaarden, het recht om een horecazaak uit te baten. Het invoeren van zo’n vergunning gebeurt in steeds meer steden en gemeenten in Vlaanderen en werd nu ook in Denderleeuw op de gemeenteraad van 22 februari goedgekeurd.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 8 maart 2018
 • Digitale sleutels als oplossing voor kaartlezer

  digitale%20sleutels.png

  Tax-on-web, My Pension, My Career, Student@work,...Bij meer en meer online overheidstoepassingen dien je jezelf te identificeren met je elektronische identiteitskaart. Maar wat als je geen kaartlezer hebt, of deze websites en toepassingen wil raadplegen via tablet of smartphone? Geen nood, er bestaan nog andere digitale sleutels. Vanaf 1 maart kan je hiervoor terecht op de dienst Burgerzaken.


  » Lees meer...
  Geplaatst op dinsdag 27 februari 2018
 • Succesvolle noodplanoefening met simulatie van treinaanrijding in Denderleeuw

  BEN_9156_preview.jpeg

  Op vrijdag 9 maart organiseerden de federale diensten van gouverneur Jan Briers, in samenwerking met een tiental externe partners een grootschalige noodplanoefening in Denderleeuw. Daarbij werd een aanrijding gesimuleerd tussen een reizigerstrein en een vrachtwagen. Er vielen verschillende licht- en zwaargewonden, onder wie ook de treinbestuurder en de vrachtwagenchauffeur. De multidisciplinaire oefening vond plaats aan het logistiek centrum van spoornetbeheerder Infrabel aan het station van Denderleeuw. Zowel de operationele aspecten op het terrein als beleidsaspecten werden ingeoefend.


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018
 • Haalbaarheidsstudie derde fase administratief centrum opgestart

  RUP%20centrum.jpg

  Eind november 2017 startte de gemeente Denderleeuw in samenwerking met Solva een haalbaarheidsstudie op omtrent de derde fase van het administratief centrum. Bedoeling is om te bekijken of de functies van het OCMW, Huis van het Kind, Vrije Tijd en de bibliotheek kunnen samengebracht worden op de site van het administratief centrum. Nadat de resultaten van de haalbaarheidsstudie bekend zijn, zal er hierin een beslissing genomen worden.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 11 januari 2018
 • Bouwvergunning nieuw lokaal Jeugd Welle in Broekpark is binnen

  jeugd%20Welle.jpg

  Na het presenteren van een beleidsvisie in 2016 voor de jeugd- en sportinfrastructuur van Denderleeuw werden het afgelopen jaar heel wat stappen gezet om de jeugdverenigingen duurzame oplossingen te bieden. Met het binnenhalen van de bouwvergunning op 8 december kan ook Jeugd Welle stilaan beginnen dromen van hun nieuwbouw aan het Broekpark. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 13 december 2017