Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Nieuwsoverzicht

 • Duurzaamheidsbeurs op 27 mei in ‘t Kasteeltje

  Duurzaamheidsbeurs_programma.PNG

  Op zondag 27 mei wordt het Kasteeltje en de omliggende parktuin omgevormd tot een beursvloer waar duurzame producten en diensten worden aangeprezen. Het is een ideale gelegenheid om je te laten inspireren want alles staat in het teken van duurzaam leven.


  » Lees meer...
  Geplaatst op dinsdag 22 mei 2018
 • Schapen zijn terug in het Broekpark

  DSC_0393%20%28Medium%29.JPG

  Sinds zondag 20 mei grazen er opnieuw een 80-tal schapen in het Broekpark. De schapen verblijven er tot en met 5 juni onder toezicht van een herder en een herdershond.


  » Lees meer...
  Geplaatst op zondag 20 mei 2018
 • Hoe onderhouden we onze bermen?

  Klepelmaaien.jpg

  Vlaanderen heeft zoveel wegen dat de totale oppervlakte van alle wegbermen samen bijna zo groot is als de totale oppervlakte erkend natuurreservaat. Wegbermen zijn kleine, langgerekte stukjes natuur die toelaten dat planten en bloemen zich kunnen verplaatsen tussen natuurgebieden. De bloemenrijke bermen zijn ook een schuilplaats voor insecten en kleine zoogdieren. Ecologisch bermbeheer kan bijgevolg sterk bijdragen tot het natuurbehoud en de instandhouding van veel wilde planten en dieren. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 9 mei 2018
 • Geboortebos maakt Denderleeuw een stukje groener

  25_03_2018%20GEBOORTEBOS%20%28WD%29_010.jpg

  Op zondag 25 maart werd Denderleeuw een bos rijker. De kinderen die geboren werden in 2017 mochten samen met ouders, grootouders, broers en zussen, een boompje planten. De 250 boompjes die aangeplant werden, betekenen de start van de ontwikkeling van het project ‘Wildenbroek’. Naast een jaarlijks uitbreidend geboortebos komt er ook een insectenhotel, knuppelpad en bloemenweide. De talrijke opkomst van jonge gezinnen was een ideaal moment om ook de diensten van het Huis van het Kind in de kijker te zetten.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 29 maart 2018
 • Denderleeuw dient beroep in tegen besluit Oost-Vlaamse deputatie opvullen Vlamovenput

  vijver%20Vlamovenput.jpg

  Op 18 januari 2018 oordeelde de deputatie van Oost-Vlaanderen dat de stedenbouwkundige vergunning voor het opvullen van de Vlamovenput met opvulgrond mag verleend worden. Omwille van de impact, de hinder en de aantasting van het recreatief karakter, heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 20 februari 2018 besloten om beroep in te dienen tegen het besluit van de deputatie.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 1 maart 2018
 • Schrijf in op de groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie

  BannerFacebook_groepsaankoop_gemeente.png

  Bespaar maar liefst 20% op je energiefactuur door je in te schrijven voor de groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 1 februari 2018
 • Eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in Denderleeuw in gebruik genomen

  laadpaal_Eandis%20%2811%29%20%28Medium%29.JPG

  Samen met netbeheerders Eandis en Infrax heeft de gemeente Denderleeuw op 22 januari de eerste publieke laadpaal voor elektrische auto’s in gebruik genomen. De eerste laadpaal staat op het Walleken aan sportzaal A. Ottoy. In totaal zal Denderleeuw tegen 2020 over vier elektrische laadpalen beschikken.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 22 januari 2018
 • Gemeente en natuurpunt werken samen voor de Wellemeersen

  Wellemeersen.jpg

  Denderleeuw gaat samenwerken met Natuurpunt voor het beheer van de wandel- en natuurbelevingslus in de Wellemeersen. De overeenkomst werd op de gemeenteraad van december goedgekeurd en betekent concreet dat Denderleeuw de wandelpaden zal maaien en onderhouden en de knuppelpaden zullen worden hersteld door Natuurpunt, met materiaal van de gemeente.


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 22 december 2017