Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Nieuwsoverzicht

 • Recyclageparken gesloten - huis-aan-huisinzameling bemoeilijkt

  ILvA%20logo.jpg

  Door de gladde wegen is het moeilijk om alle straten te bedienen voor de huis-aan-huisinzameling van afval. ILvA probeert zo veel mogelijk afval in te zamelen, maar uiteraard is de veiligheid van het personeel en het materieel de eerste prioriteit.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 11 december 2017
 • Bespaar je huisdieren een oorverdovend Nieuwjaar

  Dierenwelzijn_vuurwerk.JPG

  Kerstmis en Nieuwjaar staan bijna voor de deur en dat willen we uiteraard met veel toeters en bellen vieren. Voor velen hoort hier ook vuurwerk bij. Alleen... voor het welzijn van onze dieren gebruik je best geen of zo weinig mogelijk vuurwerk. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 13 december 2017
 • Bestaande openbare verlichting vervangen door energiezuinige alternatieven

  Afbeelding1.png

  De gemeente Denderleeuw en netbeheerder Eandis hebben samen een masterplan openbare verlichting uitgewerkt. In dit masterplan wordt ingezet op energiezuinigheid, kostprijs en leefbaarheid, en formuleert keuzes voor een duurzaam en rationeel energieverbruik. In totaal zullen er 2500 armaturen vervangen worden door ledverlichting. Dit jaar nog zal in de Spoorweglaan, Tulpenlaan, Hoogstraat, Kouterbaan, wijk Ringlaan en A. De Brabanterstraat de bestaande verlichting vervangen worden door duurzame en energiezuinige verlichting. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 5 oktober 2017
 • Stedenbouwkundige vergunning voor opvullen Vlamovenput geweigerd

  vijver%20Vlamovenput.jpg

  Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 26 september 2017 beslist om de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag voor het opvullen van de Vlamovenput te weigeren. Er wordt gevreesd dat het extra vrachtverkeer niet alleen hinder zal veroorzaken maar ook gevaar met zich meebrengt voor de recreant. Het verdwijnen van de vijver kan omwille van de natuurbeleving en zijn biologisch belang niet worden toegestaan. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2017
 • Dierenherdenkingsplaats en hondenlosloopweide in tuin van ‘t Kasteeltje

  hond%20en%20kat.jpg

  In de tuin van ’t Kasteeltje, langs het pad naar de Rozenlaan, worden een dierenherdenkingsplaats en een hondenlosloopweide ingericht. Het schepencollege keurde recent de plannen hiervoor goed. De inhuldiging is voorzien op zondag 8 oktober. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 16 augustus 2017
 • Bereid je voor op de hitte

  Warme%20dagen%20-%20campagnetoolkit.jpg

  De warme dagen zijn weer in aantocht. De temperatuur zal de komende dagen boven de 30 graden stijgen. Draag zorg voor je zelf en kwetsbare personen om in je omgeving.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 19 juni 2017