Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Parkeren op de pendelparking aan het station

Het gebruik van de pendelparking aan het station van Denderleeuw is betalend voor elke gebruiker (ook personen met een parkeerkaart voor mindervaliden dienen te betalen op de pendelparking).

Parkeren aan de achterkant van het station

De pendelparking aan de achterkant van het station (kant Kouterbaan) is betalend 7/7. Gebruikers kunnen er wel 2 uur gratis gebruik van maken. Zo kan het park&ride-gebeuren doorgaan op de parking zelf.

De pendelparking aan de Kouterbaan bestaat uit één grote parking met plaats voor 1000 auto's en is langs 1 in- en uitrit 24/24 uur en 7/7 dagen toegankelijk. De parking is uitgerust met slagbomen en een badge- en ticketsysteem waar treinreizigers een parkeerplaats kunnen vinden. De parking is alleen toegankelijk met een parkeerticket of -badge waarop uw abonnement wordt geladen. Op deze parking is er een gewaarborgde beschikbaarheid voor regelmatige treinreizigers.

Parkeren aan de voorkant van het station

De pendelparking aan de voorkant van het station is beschikbaar voor betalende gebruikers van maandag tot en met vrijdag van 6 tot 18 uur (uitgezonderd op zaterdag, zondag en wettelijke feestdagen). Bewoners met een bewonerskaart mogen geen gebruik maken van de pendelparking. Tussen 18 en 6 uur en op zaterdag, zondag en wettelijke feestdagen kan iedereen vrij gebruik maken van de pendelparking aan de voorkant van het station.

Aan de voorkant van het station zijn er twee parkeerzones: één zone uitsluitend voor abonnees en één zone uitsluitend voor uur- en dagtickets.

 

ZONE 1 - Stationsplein (frituur) en Stationsstraat (rotonde)
Beide parkings zijn enkel voor abonnees. U kan een abonnement voor deze parkings aankopen via de stationsloketten. 

 

ZONE 2 - Spoorweglaan (straatparkeren)

Deze parking is deels toegankelijk voor abonnees en deels voor gebruikers met een uur- of dagticket. U kan een ticket aan de parkeerautomaat kopen dat u duidelijk zichtbaar achter uw voorruit plaatst.

Tarieven en controle

Parkeertarief station Denderleeuw

 

*Onder 'inwoner' wordt verstaan een natuurlijk persoon die gedomicilieerd is in Denderleeuw.
Een 'inwoner' kan slechts één abonnement op zijn naam verkrijgen.

 

Controle

De controle van de parkings vooraan het station worden nauwgezet door de parkeerwachters van Optimal Parking Control (OPC) uitgevoerd. Indien uw wagen zich op één van deze parkings bevindt en het parkeerabonnement/-ticket niet (correct) werd geplaatst, kiest u automatisch voor een retributie aan 12,50 € per voor- en/of namiddag, uitgereikt door de parkeerwachters.

Hoe aanvragen?

Abonnees

De stationsloketten staan in voor de verkoop van de parkeerproducten. Voor het aankopen van een parkeerabonnement, voor zowel voor- als achterzijde van het station dient u een aanvraagformulier in te vullen. Het formulier is ook beschikbaar aan het loket.

Let wel: de duur van het parkeerabonnement mag niet langer zijn dan de geldigheidsduur van het treinabonnement om van het voorkeurtarief te kunnen genieten.

Uw werkgever mag de parkeerkosten dragen van u en uw collega's, die hun privéwagen gebruiken. Deze kosten worden dan ondergebracht in de woon-werkverplaatsingen.

 

Parkeertickets en andere gebruikers

Treinreizigers zonder abonnement, die gebruik maken van de parking aan de achterzijde van het station, nemen een ticket bij het binnenrijden van de parking. Na vertoon van hun treinticket aan het loket, wordt het parkeerticket gevalideerd. Hiermee kunnen ze aan de betaalautomaat op de parking genieten van een voordeliger tarief dan niet-treinreizigers.

Gebruikers van de parking aan de voorzijde van het station nemen een ticket aan de parkeerautomaat.

 

Houders van een Key Card, Rail Pass, ... (de 'occasionele gebruikers') kunnen geen parkeerabonnement kopen. Zij kunnen enkel een parkeerticket kopen telkens voor 10 parkeerbeurten.

Meer info

Heeft u vragen in verband met retributies en de controle op de pendelparking? Dan neemt u best contact op met het parkeerbedrijf OPC.
 

Optimal Parking Control (OPC)

Vlaanderenstraat 2

9300 Aalst

Telefoon: 053 79 00 07

Fax: 053 79 00 08

E-mail: denderleeuw@parkeren.be

Website: http://www.parkeren.be/denderleeuw/parkeerbeleid

 

Heeft u andere vragen of opmerkingen? Dan verwijzen wij u graag door naar B-Parking via info@b-parking.be.