Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Leven & welzijn

Nieuws uit deze rubriek

 • Gemeente en scholen gaan volop voor hartveiligheid

  Label%20voor%20%27Hartveilige%20scholen%27%20Welle%20en%20Iddegem%20_7537%20%28Medium%29.jpg

  Sinds 2012 mag Denderleeuw zich een 'Hartveilige gemeente' noemen. De voorbije jaren werden dan ook heel wat inspanningen geleverd om dit in de praktijk waar te maken. Ook in de toekomst wil de gemeente, samen met de scholen, hier verder op inzetten. Als bewijs hiervan mochten op dinsdag 16 mei de gemeentescholen het label 'Hartveilige school' in handen van het Rode Kruis ontvangen. Daarnaast mag Denderleeuw zich ook de komende twee jaar 'Hartveilig' noemen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 17 mei 2017
  Reageer
 • Wil jij 'buddy' worden?

  Samen%20inburgeren%20-%20duo2.jpg

  Sinds begin 2016 loopt het buddy-project van het Vluchtelingenplatform Denderleeuw en het OCMW. Bedoeling is om het integratieproces te bevorderen bij vluchtelingen die in de lokale opvanginitiatieven van de gemeente verblijven. Samen met vrijwilligers gaan de vluchtelingen op stap, oefenen hun Nederlands, nemen deel aan activiteiten… Voor het project zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil je nieuwe mensen leren kennen en je actief inzetten voor vluchtelingen? Laat dan van je horen!


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 2 februari 2017
  Reageer
 • Gezocht: coaches en nieuwkomers voor het project ‘Samen Inburgeren’

  Samen%20inburgeren%20-%20duo.jpg

  ADiL, de vereniging van de integratiepartners Affligem, Denderleeuw en Liedekerke, wil een eerste gemeenschappelijk project rond inburgeringscoaching lanceren: Samen Inburgeren. Bedoeling is dat coaches het inburgeringsproces van inwoners van vreemde afkomst ondersteunen in Denderleeuw, Affligem en Liedekerke.

   


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 18 november 2016
  Reageer
 • Ontruiming op begraafplaatsen

  KerkhofDenderleeuw1.jpg

  Na verloop van tijd ontstaat er op een begraafplaats soms plaatsgebrek. Noodgedwongen dienen sommige graven dan plaats te ruimen voor nieuwe. Dat is nu het geval op de begraafplaatsen van Welle, Iddergem en Denderleeuw.


  » Lees meer...
  Geplaatst op zaterdag 12 november 2016
  Reageer
 • Minimale levering aardgas voor personen met een budgetmeter

  Budgetmeter%20aardgas.jpg

  Kan je je budgetmeter voor aardgas om financiële redenen niet opladen? Dan kan je van 3 november 2016 tot en met 31 maart 2017 bij je OCMW een minimale levering van aardgas vragen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 31 oktober 2016
  Reageer