Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Wonen & bouwen

Nieuws uit deze rubriek

 • Site achter E5 Mode krijgt nieuwe bestemming

  site_E5mode.PNG

  Het gebied ter hoogte van E5 Mode (Steenweg N405) in Denderleeuw wordt herbestemd. In het gewestplan werd deze zone bestemd als KMO-zone. Hierachter bevindt zich een interessant open ruimte gebied. Op vraag van de Provincie Oost-Vlaanderen ging het gemeentebestuur van Denderleeuw akkoord met het herbestemmen van deze zone. De provincie zal een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) opmaken, wat het gewestplan vervangt en ook een weerspiegeling is van de huidige realiteit van de site. Wie wil, kan vanaf 2 oktober de startnota raadplegen en op 12 okotber naar het infomoment komen. Van 9 tot 13 oktober loopt er ook een infotentoonstelling in het administratief centrum.


  » Lees meer...
  Geplaatst op dinsdag 26 september 2017
  Reageer
 • Hoek Koopwarenstraat en Guido Gezellestraat wordt voorlopig parking

  Afbraak%20muur%20wasserij%20Coppens%20%2820170726%29.jpg

  Eind vorig jaar kon de gemeente Denderleeuw het perceel aankopen op de hoek van de Guido Gezellestraat en de Koopwarenstraat, waar vroeger wasserij Coppens gevestigd was. Gisteren werd de bouwvallige muur rond het perceel afgebroken. Volgende week wordt de vrijgekomen zone genivelleerd met steenslag, zodat hier voorlopig geparkeerd kan worden tot het perceel een definitieve bestemming krijgt. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 27 juli 2017
  Reageer
 • Parkeermaatregelen om vlot te borstelen tegen onkruid in straatgoten

  MOB12360F01%20%2800000002%29.jpg

  Deze week start een aannemer opnieuw om het onkruid in de straatgoten en op het openbaar domein zonder pesticiden te bestrijden. Het onkruid wordt met behulp van een borstelmachine verwijderd. Om dit vlot te kunnen uitvoeren, hebben de gemeentediensten een jaarprogramma uitgewerkt, met tijdelijke parkeermaatregelen in een aantal straten. Om de werken vlot te kunnen uitvoeren, doen we een beroep op de medewerking van alle inwoners.


  » Lees meer...
  Geplaatst op dinsdag 23 mei 2017
  Reageer
 • Een goed leesbaar huisnummer is van levensbelang

  Huisnummer.jpg

  Sommige woningen in onze gemeente zijn niet voorzien van een leesbaar huisnummer. Terwijl het wettelijk verplicht is het officiële huisnummer goed zichtbaar te hangen. Bovendien kan het van levensbelang zijn bij dringende interventies door de hulpdiensten en politie.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 25 juli 2016
  Reageer
 • Stedenbouwkundige verordening inzake meergezinswoningen goedgekeurd

  Stedenbouwkundige%20vergunning.jpg

  Op 15 juli treedt de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake meergezinswoningen in werking. Concreet bevat deze verordening bepaalde voorschriften inzake inpassing, leefkwaliteit en voorzieningen waaraan meergezinswoningen moeten voldoen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 13 juli 2016
  Reageer