Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Duurzaamheid & milieu

Nieuws uit deze rubriek

 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Vogelgriep%20-%20pluimvee%20ophokken%20-%20kip1.jpg

  Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 18 juli 2018
  Reageer
 • Ziekte van Newcastle in Haaltert

  Toezichtsgebied%2010%20km%20ziekte%20van%20Newcastle.png

  In Haaltert werd op 4 juli de ziekte van Newcastle vastgesteld op een professionele pluimveehouderij.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 5 juli 2018
  Reageer
 • Maatregelen Voedselagentschap (FAVV) vanaf 2 juli

  Vogelgriepvirus%20%28Small%29.jpg

  Noodbeslissing van het Voedselagentschap (FAVV) na vaststelling ziekte van Newcastle. Vanaf 2 juli geldt er een verbod op alle bewegingen van, door en naar hobbyhouders voor kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 2 juli 2018
  Reageer
 • Waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

  Code%20geel.png

  Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik.  In een aantal steden en gemeenten die door De Watergroep, FARYS en AGSO Knokke-Heist bevoorraad worden, wordt in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 29 juni 2018
  Reageer
 • Klimaatplan met lef

  Klimaatgezond%20Zuid-Oost-Vlaanderen%20-%20logo.jpg

  13 Zuid-Oost-Vlaamse steden en gemeenten zijn niet sceptisch over de klimaatverandering. Zij laten van zich horen in een gedurfd regionaal actieplan dat doordrongen is van hun klimaatgezonde visie. Het plan, dat afgelopen jaar tot stand kwam via het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen, schuift een top 20 van meest dringende acties naar voor. Een brede en doorgedreven aanpak moet de ambities tegen 2030 helpen waarmaken: de CO2-uitstoot op het grondgebied met 40% verminderen en de gevolgen van de klimaatverandering inperken. Het Klimaatplan werd door de gemeenteraad van Denderleeuw op 26 juni 2018 goedgekeurd.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 27 juni 2018
  Reageer