Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Duurzaamheid & milieu

Nieuws uit deze rubriek

 • Bespaar je huisdieren een oorverdovend Nieuwjaar

  Dierenwelzijn_vuurwerk.JPG

  Kerstmis en Nieuwjaar staan bijna voor de deur en dat willen we uiteraard met veel toeters en bellen vieren. Voor velen hoort hier ook vuurwerk bij. Alleen... voor het welzijn van onze dieren gebruik je best geen of zo weinig mogelijk vuurwerk. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 13 december 2017
  Reageer
 • Recyclageparken gesloten - huis-aan-huisinzameling bemoeilijkt

  ILvA%20logo.jpg

  Door de gladde wegen is het moeilijk om alle straten te bedienen voor de huis-aan-huisinzameling van afval. ILvA probeert zo veel mogelijk afval in te zamelen, maar uiteraard is de veiligheid van het personeel en het materieel de eerste prioriteit.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 11 december 2017
  Reageer
 • Is jouw huis energiefit? Ontdek het snel!

  Isolatie-webversie.jpg

  In samenwerking met Eandis organiseert Denderleeuw samen met Haaltert energiefitsessies voor huiseigenaren. Elke sessie behandelt een specifiek onderwerp met aandacht voor materiaaleigenschappen en plaatsingsvoorschriften. De sessies zijn gratis en worden geleid door een deskundige in het onderwerp. Ook de
  beschikbare energiepremies worden toegelicht.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 1 november 2017
  Reageer
 • Ga mee op stap tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 14 oktober

  nacht_van_de_duisternis_0.jpg

  Op zaterdag 14 oktober organiseert Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met Eandis en zowat elk lokaal bestuur in Vlaanderen al voor de 22e maal de Nacht van de Duisternis. Tijdens de Nacht wordt het probleem van overdadige en vaak nutteloze verlichting in de schijnwerpers gezet. Ook dit jaar ondersteunt Denderleeuw de actie door het doven van de klemtoonverlichting aan de kerken, maar ook met een mooie fakkeltocht door de landbouwkouter in Welle en Iddergem.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 11 oktober 2017
  Reageer
 • Bestaande openbare verlichting vervangen door energiezuinige alternatieven

  Afbeelding1.png

  De gemeente Denderleeuw en netbeheerder Eandis hebben samen een masterplan openbare verlichting uitgewerkt. In dit masterplan wordt ingezet op energiezuinigheid, kostprijs en leefbaarheid, en formuleert keuzes voor een duurzaam en rationeel energieverbruik. In totaal zullen er 2500 armaturen vervangen worden door ledverlichting. Dit jaar nog zal in de Spoorweglaan, Tulpenlaan, Hoogstraat, Kouterbaan, wijk Ringlaan en A. De Brabanterstraat de bestaande verlichting vervangen worden door duurzame en energiezuinige verlichting. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 5 oktober 2017
  Reageer