Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Cultuur & vrije tijd

 

 

Nieuws uit deze rubriek

 • Bouw nieuwe jeugdlokalen Scouts, Gidsen & Stam X Denderleeuw vzw gaat van start

  Nieuwe%20jeugdlokalen.PNG

  Het begin van de zomervakantie betekent ook het startschot voor de bouw van de nieuwe jeugdlokalen voor de vzw Scouts & Gidsen en Stam X aan het Walleken, een project dat met steun van het gemeentebestuur gerealiseerd wordt.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 16 juli 2018
  Reageer
 • Denderleeuw bruist op Parasol

  FB%20banner.jpg

  Op zaterdag 14 juli en zaterdag 18 augustus kan iedereen vanaf 15 uur opnieuw terecht in de mooie setting van de tuin van ’t Kasteeltje voor een zomers feestje. Het tweedaags minifestival Parasol staat opnieuw klaar met een divers en aantrekkelijk programma, gekoppeld aan animatie voor klein en groot, de nodige aandacht voor gezinnen met kinderen en een pak culinaire (hoog)standjes.

   


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 9 juli 2018
  Reageer
 • Denderleeuw ondertekent bibliotheekcharter

  VVBAD_Hoofdlogo_met%20rand_Facebook_rgb_0.jpg

  De Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie startte recent het bibliotheekcharter op en roept lokale besturen op om het charter te ondertekenen. Met dit charter willen zij een signaal geven dat de bib een belangrijke plek kent binnen elk gemeentebestuur. De gemeente Denderleeuw staat hier volledig achter en ondertekende het charter.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 11 juni 2018
  Reageer
 • Erfgoedcel Denderland brengt 37 dialecten in beeld

  denderland_logo_pos11.jpg

  77 filmpjes die de rijkdom tonen van 37 dialecten in Denderland. Dat is het resultaat van de dialectopnames die Erfgoedcel Denderland dit voorjaar organiseerden in alle deelgemeenten van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove. In de filmpjes horen we lokale anekdotes, recepten van streekgerechten, verhalen over dorpsfiguren … Komen onder andere aan bod: de konkers in Aalst, het godsdeel in Aaigem en Bambrugge, Alma uit Gijzegem haar onderbroek, de tovenaars van Iddergem, het strontstraatje in Smetlede, de eerste atheïst in Lieferinge, zatte Omer uit Welle of de wortelkrabbers uit Ninove. Men kan ook de dialecten vergelijken door opnames van de parabel van de verloren zoon te bekijken, een verhaal dat sinds de 19e eeuw werd gebruikt bij dialectonderzoek.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 30 mei 2018
  Reageer
 • WK voetbal op groot scherm in Den Breughel

  Duivels%20Denderleeuw.png

  De vriendenkring van de brandweerpost Denderleeuw en de gemeente slaan opnieuw de handen in elkaar om de wedstrijden van onze nationale ploeg live op groot scherm uit te zenden. Omdat het voor veel Belgen geen haalbare kaart is om richting Rusland te trekken, wordt Den Breughel voor de gelegenheid ingericht als WK-arena. Zowel in de foyer als in de grote zaal zullen de supporters de WK-matchen op groot scherm kunnen volgen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 17 mei 2018
  Reageer