Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Schiptrekkersroute

Wat?

Via de Schiptrekkersroute kunt u met de fiets alle mooie plekjes van Denderleeuw ontdekken.

De Schiptrekkersroute is een 35 km lange en volledig bewegwijzerde fietsroute die start aan 't Kasteeltje in de Stationsstraat. Daar staat ook een overzichtsbord met het hele traject. De route voert de fietser langsheen de kronkelende Dender, toont de diversiteit van een aantal markante dorpskernen (Denderleeuw, Iddergem, Welle, Okegem en Erembodegem) en de landelijke pracht van Denderleeuw en omgeving.

 

De routebenaming verwijst naar de bijnaam van de Denderleeuwenaars: de schiptrekkers. Toen de scheepvaart nog niet volledig gemechaniseerd was, verdienden veel inwoners immers de kost met het voorttrekken van de boten over de Dender langs het jaagdpad.

 

De Schiptrekkersroute is erkend door Toerisme Oost-Vlaanderen.

Routekaart

De routekaart kost 1,80 euro. 


Iedereen kan deze folder kopen aan het onthaal van het Administratief Centrum (A. De Cockstraat 1 in Denderleeuw) of op de cultuurdienst ('t Kasteeltje in de Stationsstraat 7).

De kaart kan ook aangekocht worden op verschillende verkooppunten langs de trajecten.

Bestellen kan ook bij Toerisme Oost-Vlaanderen: Het Metselaarshuis, Sint-Niklaasstraat 2 - 9000 Gent, tel. 09 269 26 00, e-mail toerisme@oost-vlaanderen.be of via de website www.tov.be 

 

Schiptrekkersroute_folder.jpg