Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Vakantietoezicht

Wat?

Vakantietoezicht Als u zorgeloos en met een veilig gevoel op vakantie wil vertrekken, kunt u bij de politie een aanvraag voor vakantietoezicht indienen. Tijdens uw vakantie houden de lokale politie en de gemeenschapswachten voor u een oogje in het zeil!

Concreet betekent dit dat de politie en de gemeenschapswachten uw woning aan de buitenkant regelmatig controleren op onregelmatigheden, zoals slecht gesloten ramen, deuren en garages, eventuele sporen van inbraak, de aanwezigheid van waardevolle voorwerpen die niet slotvast werden achtergelaten... Wanneer tijdens deze controlebezoeken een onregelmatigheid wordt vastgesteld, wordt uw vertrouwenspersoon gecontacteerd om gepaste maatregelen te nemen (bv. een open raam sluiten).

Wanneer?

U kunt het hele jaar door vakantietoezicht aanvragen.

Hoe aanvragen?

Simpel. Vul het aanvraagformulier voor vakantietoezicht in en breng het naar het politiekantoor of mail het naar pz.denderleeuwhaaltert@police.belgium.eu. U vindt het papieren formulier op het onthaal van het politiekantoor en het onthaal van het gemeentehuis.

Het kan zelfs nog makkelijker: vul nu meteen het digitale aanvraagformulier in en uw aanvraag wordt meteen naar de juiste diensten doorgestuurd!

 

Vul het aanvraagformulier zorgvuldig in. Het verzamelt een aantal essentiële gegevens over uw woning en over de door u genomen voorzorgsmaatregelen. Bovendien kunt u de contactgegevens van een vertrouwenspersoon noteren die over een huissleutel beschikt. Als er onregelmatigheden worden vastgesteld, wordt deze vertrouwenspersoon op de hoogte gebracht. 

Voorafgaand advies en tips

Heeft u vragen of twijfels rond de beveiliging van uw woning? Maak dan tijdig een afspraak met de techno-preventieadviseur van de politie, die u gratis en vrijblijvend advies geeft, geheel op maat.

U kunt ook op het aanvraagformulier voor vakantietoezicht aangeven of u voor uw vertrek op reis preventief advies tegen inbraak wenst.

 

Voorkomen is beter dan genezen. Dus lees ook eerst even deze tips om het risico op inbraak te verminderen