Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Buurtinformatienetwerken (BIN)

Wat?

Logo BINEen buurtinformatienetwerk is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen de buurtbewoners, de lokale politiezone Denderleeuw/Haaltert en het gemeentebestuur van Denderleeuw. De bedoeling is om door samen te werken een verhoogd veiligheidsgevoel te creëren in de gemeente, de sociale controle te bevorderen en op deze manier ook preventief inbraken en andere criminele praktijken te vermijden.


Buurtbewoners spelen dus een belangrijke rol in een BIN. Als ze verdachte handelingen opmerken, kunnen de bewoners via het nummer 101 de lokale politie bereiken.

In het geval van alarmsituaties (code rood), bijvoorbeeld bij inbraak(pogingen), verwittigt de politie het BIN, dat dan op zijn beurt de inwoners van de wijk op de hoogte brengt per sms.

De politie houdt het BIN op de hoogte van inbraakstatistieken, oplichterspraktijken, sensibilisering rond veiligheid en inbraakpreventie… (code groen). Ook wordt feedback gegeven over gemelde verdachte gebeurtenissen. Deze berichten worden per e-mail verstuurd.

Wie kan lid worden?

Een BIN wordt georganiseerd voor en door burgers uit een bepaalde wijk. Iedere inwoner van de buurt (1 per adres) kan zich aansluiten bij het BIN  door contact op te nemen met de BIN-coördinator. 

Het lidmaatschap is volledig gratis! 

Waar zijn er BIN's in Denderleeuw?

  • BIN HaLieBloe: wijken Hazelaarstraat, Liefkenshage en Bloemendaal (Anjelierenlaan, Dreef, Lookhaag, Bloemendaal)
  • BIN Groeneweg: wijk Groeneweg in Welle
  • BIN Hemelrijk: Hemelrijklaan, Meiboomlaan, Azalealaan, Acazialaan, Eikenlaan, Seringenlaan, Leeuwerikenlaan in Denderleeuw
  • BIN Drevensveld: Kerkstraat, Drieselken, Kattestraat, Kersenweg, Welleplein en een deel van de Regentiestraat en een deel van de Langestraat in Welle
  • BINZ voor zelfstandigen