Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Onkruidbestrijding

Wat?

Sinds 2015 zijn gemeenten verplicht om pesticidenvrij te werken. Om de gemeente zo goed mogelijk proper te houden hebben de gemeentediensten een programma uitgewerkt met alternatieve bestrijdingsmethodes zoals het borstelen en verbranden van onkruid. 

Onkruidbestrijding straatgoten & openbaar domein

Voor de onkruidbestrijding in de straatgoten werken we samen met een aannemer die alle straten op ons grondgebied aanpakt met een borstel- en veegmachine. Met deze techniek wordt het onkruid met behulp van staalborstels uit de goot geborsteld en opgeveegd. Naast het onkruid zelf wordt ook de voedingsbodem, het zand en de aarde tussen de voegen, weggenomen. Daardoor wordt het moeilijker voor deze ongewenste planten om zich te nestelen in de straatgoten.

 

Van april tot november voert een aannemer systematisch borstel- en veegbeurten uit in de hele gemeente, aangevuld met ploegen van de eigen groendienst. Om er voor te zorgen dat ze vlot aan de slag kunnen, hebben de gemeentelijke diensten Mobiliteit en Openbare Ruimte een werkschema en parkeerplanning opgesteld. Die parkeermaatregelen zijn echt noodzakelijk om zo vlot en snel mogelijk te kunnen werken, en dus de hinder van de inwoners zo veel mogelijk te beperken en de volledige straat te kunnen borstelen. In een aantal straten worden tijdelijke parkeerverboden opgesteld. Respecteer deze in het belang van iedereen!

 

Verder zetten we ook de 'Greenkiller' in om het Denderleeuws straatbeeld proper te houden. Dit is zowel een mobiele lagedrukreiniger als een hogedruk warmwaterreiniger. We kunnen het gebruiken voor het verwijderen van grafitti en kauwgom, het reinigen van verkeersborden, het kuisen van speeltoestellen en straatmeubilair, ... én voor de verwijdering van onkruid met hete stoom tot 150° C.

Onkruidbestrijding voetpaden 

Voetpaden proper houden is een verantwoordelijkheid van elk van ons. Om pesticidenvrij te werken kunt u gebruik maken van heet water, een klein brandertje, een onkruidborstel met steel, ... Zo kunnen we samen zorgen voor een pesticidenvrije en gezondere gemeente.

 

Meer info op www.zonderisgezonder.be

 

Banner Zonder is gezonder

Wenst u meer informatie?
 • Dienst Leefomgeving
  Alfons De Cockstraat 1
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 640 630
  Fax 053 680 748
  e-mail
  openingsuren
 • Dienst Openbare Ruimte
  Alfons De Cockstraat 1
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 640 663
  e-mail
  openingsuren