Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Jong-Leren

Wat?

Logo Jong-LerenHet project Jong-Leren wil kinderen uit kwetsbare gezinnen extra schoolse ondersteuning geven. Vrijwilligers komen eenmaal per week aan huis om het kind te ondersteunen bij het maken van zijn/haar huiswerk en extra schoolse ondersteuning te geven via spel en leuke activiteiten.

 

Het project is opgestart in samenwerking met de 5 Denderleeuwse basisscholen om elk kind, ongeacht zijn/haar thuissituatie, een extra duwtje in de rug te geven buiten de schooluren.

Voor wie?

De vrijwilligers begeleiden kinderen uit de 3de kleuterklas, het 1ste of 2de leerjaar. De kinderen komen uit kwetsbare gezinnen voor wie huiswerk maken niet evident is. Er is vaak een grote kloof met de schoolcultuur.

Waarom?

Heel vaak krijgen kinderen van hun ouders of andere familieleden extra schoolse ondersteuning. Dat gaat van hulp bij huiswerk en veel samen lezen tot samen spelletjes spelen en eens een museum bezoeken.

 

Om heel uiteenlopende redenen kan het voor sommige ouders moeilijk zijn om na de schooluren die extra ondersteuning te geven. In heel wat gezinnen zijn de sociale of financiële situatie, de werkuren en verre verplaatsingen, de scholingsgraad van de ouders, ... een onoverkomelijke hinderpaal om hun kinderen ten volle te ondersteunen in hun schoolloopbaan.

Vrijwilligers

Om de kinderen te begeleiden doet Jong-Leren een beroep op enthousiaste vrijwilligers.

  • Ben je minimum 18 jaar?
  • Ben je enthousiast en ga je graag om met kinderen?
  • Wil je er mee voor zorgen dat kinderen niet uit de boot vallen?
  • Kan je je 1x per week vrijmaken om bij een gezin thuis een kind te begeleiden met zijn/haar huiswerk?
  • Geef je schoolse ondersteuning op een speelse wijze?

Neem dan contact op met Eva Vanderschueren voor een vrijblijvend gesprek op het nummer 0470 504 752 of via eva.vanderschueren@samenlevingsopbouw.be.  

 

Zowel studenten, mensen met of zonder (klein)kinderen komen in aanmerking. Een pedagogisch diploma is niet vereist.