Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Be-Alert informeert je bij noodsituaties

Knop Registreer nu


Logo Be-AlertEen grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking… Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen.


Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruikmaken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.Officiële, correcte informatie, direct van de bron

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijg je snel de nodige aanbevelingen, zoals ramen en deuren sluiten bij een brand.

 

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen: sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen.

  • We kunnen een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert.
    Je kunt verschillende adressen en telefoonnummers registreren. Je woont in Denderleeuw en je werkt bijvoorbeeld in Brussel. Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
  • Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht gestuurd worden op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je bijvoorbeeld een dagje aan zee of in de Ardennen bent.   

Registreer je vandaag nog!

Je kunt je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Doe het vandaag nog!

 

Inschrijven is volledig gratis. Vraag hulp aan een familielid als je geen internetverbinding hebt. 

 

Knop Registreer nu

 

Meer info

www.be-alert.be

 

Be-Alert campagneBe-Alert campagneBe-Alert campagne