Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Huisvuilophaling & afvalkalender ILvA

ILvA

Vuilniszakken.jpgDe Intercommunale Land van Aalst (ILvA) staat in onze gemeente in voor de inzameling van GFT, restfractie, grof huisvuil, papier, glas, PMD en snoeihout. ILvA zorgt ervoor dat de ingezamelde fracties bij de juiste recyclage- of verwerkingsbedrijven terechtkomen.

 

Bovendien verzorgt ILvA de exploitatie van 15 containerparken. Klik op de link voor meer info over de werking van het containerpark

Huisvuilophalingen

Alle inzamelingen starten vanaf 6 uur 's morgens. Dit betekent dat de huisvuil- en PMD-zakken, GFT-containers, het grofvuil, papier en karton en/of glas vóór 6 uur 's morgens moeten buiten staan.

Indien dit niet mogelijk is, mag u alles vanaf 19 uur de avond vóór de inzameldag buiten plaatsen.


Voor de ophaaldata van de verschillende afvalfracties raadpleegt u best de afvalkalender voor uw zone. De afvalkalender bestaat namelijk in verschillende versies, afhankelijk van de diverse ophaalzones in onze gemeente.

De afvalkalender vermeldt bovendien de verkooppunten van de huisvuilzakken en de GFT-stickers en geeft ook tal van tips over de ophalingen.

Afvalkalender

Voor de ophaaldata van de verschillende afvalfracties raadpleegt u best de afvalkalender voor uw zone:

  • de papieren afvalkalender wordt jaarlijks bedeeld in alle brievenbussen. Bent u nieuwe inwoner of hebt u een extra kalender nodig? Dan kunt u voor een exemplaar terecht bij het onthaal in het administratief centrum (A. De Cockstraat 1, 9470 Denderleeuw). Of u kan een exemplaar vragen bij ILvA op het algemeen nummer 053 83 88 48 of via mail naar info@ilva.be.
  • de online afvalkalender: u kan de ophaalmomenten voor uw adres ook raadplegen op de website van ILvA . Geef uw exacte adres in en u krijgt meteen uw afvalkalender. 
  • de afvalkalender in pdf: via de online afvalkalender van ILvA kan u de afvalkalender voor uw straat ook downloaden in pdf. 
  • de Recycle-app: met de handige app Recycle! kan u uw persoonlijke afvalkalender bekijken via uw smartphone of tablet. Elke week krijg je dan een seintje wanneer welk soort afval moet buitengezet worden (papier, restafval, glas, etc.). Daarnaast vind je er ook alle informatie over het ophalen van afval, de sorteerregels, de openingsuren van containerparken in uw buurt... Superhandig en gratis te downloaden via de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).  

Inzamelweetjes 

Lees zeker ook onze inzamelweetjes voor de huisvuilophaling

Afvalgids

Uitgebreide info over sorteren en recycleren, de huis-aan-huisophaling, de inzameling via het containerpark en het afval-alfabet vind je ieveneens op de website van ILvA.  

Het afval-alfabet is een handig instrument om voor elk voorwerp te weten tot welke afvalsoort het behoort. Heb je iets in je handen dat je wil weggooien en je weet niet waar het naartoe moet? Kijk dan vlug in het afval-alfabet en je vindt het zeker terug. 

Tarieven voor huisvuilophaling en containerpark

In samenspraak met de gemeenten past ILvA voor het inzamelen van afval in het hele werkingsgebied éénzelfde diftarsysteem toe. 

Diftar is de afkorting voor 'gedifferentieerde tarifering' en past het principe 'de vervuiler betaalt' toe. Hoe minder afval u produceert, hoe minder u moet betalen.

 

Op de website van ILvA vind je een overzicht van de diftar-tarieven voor de huis-aan-huisinzamelingen en voor de inzamelingen via het containerpark. 

Contactgegevens ILvA

ILvA_logo.gif

De algemene contactgegevens van ILvA en de openingsuren van de administratie kan je vinden op de website van ILvA.